Muzaferija 13. mjestom u superveleslalomu osigurala nastup u završnici

Muzaferija je ostvarila još jedan dobar rezultat u izuzetno teškim uslovima za skijanje, u utrci koja je nekoliko puta prekidana zbog magle.

Muzaferija je sjajnom vožnjom osigurala plasman na završno takmičenje u Saalbachu (Geir Olsen / EPA-EFE)

Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je 13. mjesto u pretposljednjoj utrci superveleslaloma za Svjetski kup u alpskom skijanju, voženoj u norveškom ski centru Kvitfjell, prenosi Fena.

Muzaferija je ostvarila još jedan dobar rezultat u izuzetno teškim uslovima za skijanje, u utrci koja je nekoliko puta prekidana zbog magle.

U utrku je ušla sa dosad najboljih smartnim brojem 23 i završila je u vremenu 1.33:09, što je za 1.79 sekundi lošije od pobjednice Federice Brignone.

Italijanka je slavila ispred Švicarkinje Lare Gut Behrami i Čehinje Ester Ledecke.

Sjajna sezona za bh. skijanje

Gut Behrami je vodeća u poretku u ovoj disciplini sa 69 bodova prednosti nad Austrijankom Cornelijom Huetter, koja je danas bila sedma i ima velike šanse da podigne mali kristalni globus u superveleslalomu.

Švicarkinja je vodeća i u generalnom poretku Svjetskog kupa sa 326 bodova ispred Brignone i bilo bi pravo čudo da ne osvoji i veliki kristalni globus za ukupnu pobjednicu Svjetskog kupa.

Kada je u pitanju Muzaferija, ona je osvojila 24. mjesto u ukupnom poretku superveleslaloma i nastupit će na završnici Svjetskog kupa u ovoj discipini, u kojem će se takmičiti najboljih 25 skijašica.

Ranije je Muzaferija osigurala nastup i završnoj utrci spusta, te će Bosna i Hercegovina imati svoju predstavnicu u završnici Svjetskog kupa u Saalbachu u dvije discipline – superveleslalomu 22. i spustu 23. marta.

Izvor: Agencije