Đoković ‘nema ideju’ ko će zamijeniti Ivaniševića

‘Osvojili smo brojne titule, prošli kroz sito i rešeto, deportaciju, diskvalifikaciju, prilično neprijatno, ali je bio tu za mene i imao je ljudski odnos prema meni’, rekao je Đoković o Ivaniševiću.

'Goran je moj i prijatelj moje porodice za života', rekao je Đoković (Andrej Čukić / EPA)

„Goran [Ivanišević] je pre svega moj i prijatelj moje porodice za života. Posle šest godina pisanja istorije došlo je do zasićenja, odlučili smo da završimo saradnju, ali još nemam ideju ko će ga zameniti“, rekao je najbolji teniser svijeta Novak Đoković, dan nakon razlaza s trenerom.

Đoković je u beogradskom Domu omladine prisustvovao premijeri filma Legenda, o Nikoli Piliću, u čijoj je teniskoj akademiji u Muenchenu proveo važan dio karijere.

„Rastali smo se pozitivno. Došlo je do tačke zasićenja posle šest godina pisanja istorije. Osvojili smo brojne titule, prošli smo kroz sito i rešeto, deportaciju, diskvalifikaciju, prilično neprijatno, ali uvek je bio tu za mene i imao je ljudski odnos prema meni“, rekao je Đoković.

‘Pilić ujedinio Srbe i Hrvate’

Prema njegovim riječima, „ljudske vrednosti su uvek iznad svega i zbog tog odnosa i hemije došao je i rezultat“.

„Što se tiče naredne etape, još nemam jasnu ideju ko bi to mogao da bude i da li će to neko uopšte da bude. Uvek sam imao trenere uz sebe, ali svakako da će javnost biti blagovremeno obaveštena“, poručio je Đoković.

Govoreći o Piliću, priznao je kako je on njegov „teniski otac“, uz napomenu kako je „jedini uspeo da ujedini Srbe i Hrvate i sa te dve reprezentacije osvoji Davis Cup“.

Izvor: Agencije