Zbog napada na igrače Fenebrahcea uhapšeno 12 navijača Trabzonspora

Mnoštvo navijača upalo je na teren stadiona Trabzonspora nakon kraja utakmice koju je njihova ekipa izgubila 2:3, dok su igrači istanbulskog  Fenerbahcea slavili pobjedu.

Navijači su prijetili i nasrnuli na igrače i trenera istanbulskog kluba te golmana Dominika Livakovića (EPA)

Najmanje 12 osoba je uhapšeno nakon nasilja koje je izbilo poslije utakmice turskog nogometnog prvenstva između Trabzonspora i Fenerbahcea na sjeveru zemlje, objavio je Ali Yerlikaya, turski ministar unutrašnjih poslova.

„Uhapšeno je 12 osoba identificiranih kao uključeni u incidente koji su se dogodili nakon utakmice Trabzonspor – Fenerbahce“, rekao je Yerlikaya, prenose agencije.

Mnoštvo navijača upalo je na teren stadiona Trabzonspora nakon zvižduka sudije kojim je označen kraj utakmice koju je njihova ekipa izgubila 2:3, dok su igrači istanbulskog  Fenerbahcea slavili pobjedu.

Navijači su prijetili i nasrnuli na igrače i trenera istanbulskog kluba te golmana Dominika Livakovića koji je pogođen nepoznatim predmetom, a potom i udaren šakom u glavu.

Infantino: Svi igrači moraju biti sigurni

„Apsolutno neprihvatljivo nasilje kojemu nema mjesta u našem sportu, na terenu ili izvan njega“, reagirao je šef FIFA-e Gianni Infantino na Instagramu.

„Svi igrači moraju biti sigurni kako bi se bavili ovim sportom bilo gdje u svijetu“, nastavio je Infantino. Pozvao je nadležne vlasti da osiguraju da se to poštuje na svim nivoima i da odgovorni za događaje koji su šokirali ljude u Trabzonu odgovaraju za svoja djela.

Osim navijača koji su upali na teren, uhapšeno je i pet osoba koje su na društvenim mrežama pozivale na nasilje, dodao je ministar Yerlikaya.

Osuđujući „neprihvatljive“ događaje, Turski nogometni savez najavio je da će „odgovornima za te incidente biti izrečene kaznene sankcije“.

Izvor: Agencije