Novak Đoković odustao od Miamija

Objava tenisera iz Srbije uslijedila nakon njegovog poraza 6:4, 3:6, 6:3 od malo poznatog Luce Nardija na Indian Wellsu.

Đoković: U ovoj fazi svoje karijere balansiram privatni i profesionalni raspored (Jonathan Hui-USA TODAY Sports)

Najbolje rangirani teniser svijeta Novak Đoković neće nastupiti na turniru Miami Open rekavši, manje od sedmicu dana nakon iznenađujućeg poraza u Indian Wellsu, kako mora uskladiti svoj “privatni i profesionalni raspored”.

Objava tenisera iz Srbije na profilima na društvenim mrežama uslijedila je nakon njegovog poraza 6:4, 3:6, 6:3 od malo poznatog Luce Nardija u ponedjeljak u trećem kolu BNP Paribas Opena.

“U ovoj fazi svoje karijere balansiram privatni i profesionalni raspored. Žao mi je što neću doživjeti neke od najboljih i najstrastvenijih navijača na svijetu”, napisao je Đoković.

Bez naslova u 2024.

Nardi, koji je na 123. mjestu ATP liste, postao je najslabije rangirani igrač koji je pobijedio Đokovića na turniru Grand Slam ili ATP Masters 1000 nivoa, nadmašivši broj 122 Kevina Andersona 2008. u Miamiju.

Ovaj 20-godišnji Italijan ušao je na teren kao “sretni gubitnik”, igrač koji je izgubio na posljednjoj prepreci u kvalifikacijama, ali je prošao u glavni žrijeb turnira kao zamjena za povrijeđenog igrača koji se povukao prije prvog kola.

Sa druge strane, 36-godišnji Đoković šesterostruki je prvak u Miamiju čije naredno izdanje počinje 20. marta. Rekordni 24-struki Grand Slam pobjednik ima omjer 8-2 u sezoni, ali još nije osvojio naslov 2024. godine.

Izvor: Al Jazeera i agencije