Zajec novi predsjednik Dinama, počinje nova era kluba

Veliki broj navijača Dinama okupio se ispred stadiona, noseći transparente sa prekriženim likovima Zajecovog protivkandidata Mirka Barišića, ali i Zdravka Mamića.

Od 60 članova na skupštini se pojavilo 52 zastupnika - 31 glas je dobio Zajec, njegov protivkandidat Mirko Barišić dobio je 19 glasova, a dva su bila suzdržana (Luka Stanzl / Pixsell)

Legenda zagrebačkih “modrih”, Velimir Zajec izabran je za novog predsjednika hrvatskog nogometnog prvaka Dinama na Skupštini kluba koja je održana na maksimirskom stadionu, piše Hina.

Od 60 članova na skupštini se pojavilo 52 zastupnika, a 31 glas je dobio Zajec, dok je njegov protivkandidat Mirko Barišić, koji je vodio “modre” od aprila 2000. godine kada je naslijedio Zlatka Canjugu, dobio 19 glasova. Dva člana su bila suzdržana.

“Zajec zeko, Dinamovo med i mlijeko”, kako ga je prozvao legendarni radijski reporter Ivo Tomić, na izborima je predvodio listu “Dinamovo proljeće” koja je imala 25 članova, dok je Barišićeva lista koju je birao Izvršni odbor imala 35 članova.

Za pobjedu je trebalo sakupiti većinu glasova, a da je kojim slučajem bilo izjednačeno, Skupština bi bila dužna sazvati nove izbore u roku od 60 dana.

Zajec je u Dinamu bio igračka legenda koja je predvodila klub do naslova prvaka Jugoslavije 1982. godine. U Maksimiru je igrao od 1974. do 1984. kada je prešao u grčki Panathinaikos, u kojem je 1988. godine završio igračku karijeru.

U Dinamo je bio tehnički direktor, financijski, pa sportski direktor i trener. Sada je postao je predsjednik kluba.

Veliki broj navijača Dinama okupio se ispred stadiona, gdje se održala sjednica Skupštine kluba noseći transparente sa prekriženim likovima Zajecovog protivkandidata Mirka Barišića, ali i Zdravka Mamića.

Upravo je transparent sa prekriženim Mamićevim likom, kako javlja Index, „godinama najupečatljiviji vizualni simbol borbe Bad Blue Boysa protiv čovjeka koji je ukrao Dinamo i pretvorio ga u obiteljsku firmu“.

„Znak ‘zabrane Mamića’ može se vidjeti na majicama, naljepnicama i šablonom iscrtan na zagrebačkim fasadama, a zastava s prekriženim Mamićem je već dugo na udarnom mjestu tribina na svim stadionima na kojima su Boysi“, piše zagrebački portal.

Upravo za Barišića, koji je u klubu još od ‘70-ih godina prošlog stoljeća, Index piše da je „posljednjih desetljeća bio […] lojalni čuvar i branitelj lika i djela Zdravka Mamića“.

Sam Mamić, u bijegu od hrvatskog pravosuđa i zatvorske kazne koju bi trebao služiti, nalazi se već izvjesno vrijeme u Bosni i Hercegovini. Prije tri godine osuđen je na 6,5 godina zatvora zbog izvlačenja 15,3 miliona eura iz Dinama.

Izvor: Agencije