Lamar Jackson proglašen najkorisnijim igračem NFL-sezone

Predvodeći Ravense do najboljeg učinka u ligi (13-4), Jackson je ostvario lični rekord od 3.678 osvojenih jardi bacanjima, uz 67,2 posto uspješnosti kod tih dodavanja.

Jackson je istu nagradu dobio i 2019. godine, te je postao deveti igrač u Super Bowl eri NFL-a koji je ovu nagradu dobio više od jednom (EPA)

Lamar Jackson, vođa napada Baltimore Ravensa, dobitnik je nagrade za najkorisnijeg igrača (MVP) u NFL sezoni koja će u nedjelju završiti Super Bowl utakmicom San Francisco 49ersa i Kansas City Chiefsa u Las Vegasu.

Predvodeći Ravense do najboljeg učinka u ligi (13-4), 27-godišnji Jackson je ostvario lični rekord od 3.678 osvojenih jardi bacanjima, uz 67,2 posto uspješnosti kod tih dodavanja, prenosi Hina.

Jacksona je na prvo mjesto stavilo 49 od 50 glasača, a jedini glas koji nije otišao quarterbacku Ravensa dobio je Josh Allen, vođa napada Buffalo Billsa. U uvjerljivoj pobjedi, Jackson je dobio 493 boda od mogućih 500, dok je drugoplasirani Dak Prescott, quarterback Dallas Cowboysa, osvojio 152 boda.

Jackson, dobitnik MVP nagrade i 2019. godine, postao je deveti igrač u Super Bowl eri NFL-a koji je ovu nagradu dobio više od jednom, ali prvi koji još nema naslov prvaka.

‘Potrebni su mi i skeptici’

„Čast je biti među najvećima. Osjećam da je preda mnom još dosta posla i dokazivanja skepticima. No, potrebni su mi ti skeptici“, izjavio je Jackson čija je ekipa na domaćem terenu poražena u konferencijskom finalu od Kansas City Chiefsa te je na taj način izgubila mogućnost borbe za trofej Vincea Lombardija koji će osvojiti pobjednik Super Bowla.

Najboljim napadačem sezone proglašen je Christian McCaffrey, running back San Francisco 49ersa, dok je nagrada za najboljeg odbrambenog igrača pripala Mylesu Garrettu iz Cleveland Brownsa.

Najboljim povratnikom je proglašen Joe Flacco, quarterback Brownsa. Najbolji novi igrači su vođa napada CJ Stroud i odbrambeni igrač Will Anderson Jr, obojica iz redova Houston Texansa.

Izvor: Agencije