Red Bull pokrenuo istragu protiv šefa tima Formule 1

Tim Formule 1 istražuje pritužbu za ‘neprikladno ponašanje’ protiv direktora tima.

Direktor Red Bulla tima Christian Horner nadgledao je sedam svjetskih šampionata vozača i šest konstruktorskih titula (Mike Blake/Reuters)

Red Bull istražuje optužbu o navodnom “neprikladnom ponašanju”, a koje se odnosi na šefa tima Formule 1 Christiana Hornera, navodi se u saopćenju austrijske kompanije za energetska pića, ne dajući dodatne detalje o spomenutom slučaju.

Britanac je predsjedavao najdominantnijom sezonom u historiji Formule 1 prošle godine, s Maxom Verstappenom koji je osvojio svoju treću uzastopnu titulu, a tim je pobijedio u 21 od 22 trke.

“Nakon što je saznala za određene nedavne optužbe, kompanija je pokrenula nezavisnu istragu”, rekli su iz Red Bull-a u ponedjeljak.

“Ovaj proces, koji je već u toku, vodi vanjski stručni pravnik. Kompanija ove stvari shvata izuzetno ozbiljno i istraga će biti završena u najkraćem mogućem roku. U ovom trenutku ne bi bilo prikladno dalje komentarisati”, dodali su.

Negirao optužbe

The Times prenosi da je 50-godišnjeg Hornera kolegica optužila za nedolično ponašanje, pa se požalila matičnoj kompaniji tima.

Tim nije imao komentara na ovaj slučaj, ali Horner, koji je oženjen sa Geri Halliwell, bivšom pjevačicom iz grupe Spice Girls, rekao je holandskom listu De Telegraaf da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Christian Horner sa suprugom Geri Halliwell, bivšom pjevačicom iz grupe Spice Girls, na Grand Prix-u, u Austinu (Brian Snyder/Reuters)

Horner je nadgledao sedam svjetskih titula vozača i šest konstruktorskih titula.

Red Bull bi svoj najnoviji bolid trebao predstaviti 15. februara uoči nove sezone, a koja počinje u Bahreinu 2. marta.

Izvor: Agencije