Tsitsipas će donirati po 1.000 dolara za svaki as da pomogne Acapulcu

Najmanje je 50 osoba poginulo kada je snažan uragan pogodio pacifičku obalu Meksika i pogodio poznato ljetovalište Acapulco.

Više od 130.000 domova stanovnika Acapulca je pretrpjelo djelimična ili totalna oštećenja (Alexandre Meneghini / Reuters)

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas će donirati po 1.000 dolara za svaki as koji odservira na turniru Mexican Open, kako bi se pomoglo rekonstrukciji Acapulca, opustošenog tokom uragana Otis prošlog oktobra.

Tsitsipas je u snimku, objavljenom na profilima turnira na društvenim mrežama, najavio da će prikupljeni novac biti predan programima pomoći za Acapulco.

Šteta procijenjena na nekoliko milijardi dolara

Najmanje 50 osoba poginulo je kada je snažan uragan pogodio pacifičku obalu Meksika i pogodio poznato ljetovalište Acapulco.

Uragan je, također, izazvao štetu u iznosu od nekoliko milijardi dolara, a više od 130.000 domova je pretrpjelo djelimična ili totalna oštećenja.

Mexican Open se igra do 2. marta. Osim Tsitsipasa, koji je trenutno 12. igrač svijeta, na turniru će nastupiti i Alexander Zverev, Holger Rune, Casper Ruud i Frances Tiafoe.

Izvor: Agencije