Jannik Sinner osvojio prvi Grand Slam turnir u karijeri

Italijan je trijumfom u Melbourneu stigao do 11. titule, a prvog Grand Slam trofeja u karijeri. Sinner je prvi put igrao u finalu jednog Grand Slam turnira.

Jannik Sinner je stigao do prvog Grand Slama u karijeri (EPA)

Italijanski teniser Jannik Sinner osvojio je prvi put u karijeri Australian Open, nakon što je danas u finalu u Melbourneu pobijedio Rusa Danila Medvedeva sa 3-2 u setovima (3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3), prenosi Tanjug.

Meč je trajao tri sata i 44 minuta. Ovo je bio deseti međusobni duel ruskog i italijanskog tenisera, a četvrti trijumf Sinnera.

Italijan je trijumfom u Melbourneu stigao do 11. titule, a prvog Grand Slam trofeja u karijeri. Sinner je prvi put igrao u finalu jednog Grand Slam turnira i uspio da stigne do pobjede poslije velikog preokreta, nakon što je gubio 2:0 u setovima.

Italijan je zaigrao angažovanije u nastavku meča, uspio je da osvoji tri naredna seta i da dođe do zaslužene pobjede.

Medvedev je ostao na 20 osvojenih trofeja, a ruski teniser je treći put poražen u finalu Australian Opena poslije 2021. i 2022. godine.

Uzbudljiv meč

Medvedev je prvi stigao do brejka u trećem gemu prvog seta i poveo 2:1. Ruski teniser je potom na svoj servis stigao do 3:1. Igralo se potom gem za gem, a onda je Medvedev u devetom gemu napravio novi brejk i prvi set je dobio rezultatom 6:3.

Medvedev je nastavio sa odličnom igrom i u drugom setu. On je stigao do 5:1, ali je Sinner uspeo da smanji na 5:3. Ruski teniser je potom iskoristio drugu set loptu i ovaj dio meča dobio je rezultatom 6:3.

U trećem setu igralo se gem za gem do vodstva Italijana od 5:4. Sinner je zatim iskoristio prvu brejk loptu i treći set je dobio rezultatom 6:4.

Na startu četvrtog seta igralo se gem za gem. Italijanski teniser je u drugom i četvrtom gemu propustio po jednu brejk loptu. Medvedev je u sedmom gemu imao brejk loptu i to prvu od drugog seta, ali je nije iskoristio. Sinner je četvrti set dobio rezultatom 6:4.

Italijan je u šestom gemu petog seta pri vodstvu od 3:2 napravio brejk. On je potom na svoj servis potvrdio brejk i uvećao je vodstvo na 5:3. Sinner je zatim zadržao prednost od tri gema i zasluženo je stigao do trijumfa u Melbournuu.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada