Jamesov jubilarni 20. nastup na NBA All-Star utakmici

Dok će Nikola Jokić šesti put u karijeri učestvovati kao starter na All-Star utakmici, Luka Dončić peti put zaredom je izabran u ekipu Zapada, a četvrti put u prvu petorku.

LeBron James je nadmašio još jedan rekord koji je držao Kareem Abdul-Jabbar (EPA)

LeBron James je izabran rekordni 20. put za All-Star utakmicu i kao kapiten ekipe Zapada igrat će protiv Giannisa Antetokounmpa koji predvodi Istoka 18. februara u Indianapolisu, objavila je NBA.

James (Los Angeles Lakers), koji je 30. decembra proslavio 39. rođendan, 20. izborom za All-Star utakmicu u svojoj 21 NBA sezoni nadmašio je rekord koji je držao zajedno s još jednom legendom Lakersa, Kareemom Abdul-Jabbarom, prenosi Hina.

U ekipi Zapada će mu se pridružiti Kevin Durant (Phoenix Suns), Nikola Jokić (Denver Nuggets), Luka Dončić (Dallas Mavericks) i Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder).

Na drugoj strani, osim Antetokounmpa, za Istok će igrati Damian Lillard (Milwaukee Bucks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Jayson Tatum (Boston Celtics) i Tyrese Haliburton (Indiana Pacers).

Jokić šesti put, Dončić peti put

Dok će Jokić šesti put u karijeri učestvovati kao starter na All-Star utakmici, 24-godišnji Dončić peti put zaredom je izabran u ekipu Zapada, a četvrti put u prvu petorku.

Dončić se tako pridružio LeBronu Jamesu, Kobeu Bryantu, Shaquilleu O'Nealu, Isiahu Thomasu i Anthonyju Davisu na listi NBA igrača koji su se uspjeli pet puta kvalificirati za All-Star utakmicu prije navršenih 25 godina.

Ekipe su sastavljene s 50 posto glasova navijača, 25 posto glasova igrača i 25 posto glasova novinara koji prate NBA ligu. NBA će 1. februara objaviti rezervne igrače, koji će biti izabrani glasovima trenera.

Izvor: Agencije