Finale Evropskog rukometnog prvenstva 2028. možda na Realovom stadionu

‘Trenutno razgovaramo sa Španijom o finalu 2028. u Madridu. Voljeli bismo da se ono održi na stadionu Bernabeu’, izjavio je Michael Wiederer, predsjednik EHF-a.

Ideju da se rukometno finale odigra u domu nogometnog kluba Real Madrid iznio je Francisco Blázquez, predsjednik Španskog rukometnog saveza (Reuters)

Finale evropskog rukometnog prvenstva, koje će se 2028. održati u Španiji, moglo bi se igrati pred rekordnih više od 80.000 gledatelja na nogometnom stadionu Santiago Bernabeu, najavio je Evropski rukometni savez (EHF).

„Trenutno razgovaramo sa Španijom o finalu 2028. u Madridu. Voljeli bismo da se ono održi na stadionu Bernabeu“, izjavio je Michael Wiederer, predsjednik EHF-a, za njemačke novine Bild.

Ideju da se rukometno finale odigra u domu nogometnog kluba Real Madrid iznio je Francisco Blázquez, predsjednik Španskog rukometnog saveza.

Ona je naišla na odobrenje EHF-a nakon što je ovaj mjesec utakmica otvaranja aktuelnog Evropskog prvenstva u Njemačkoj odigrana na nogometnom stadionu Merkur Spiel-Arena u Duesseldorfu pred 53.586 gledatelja.

Slijede pregovori sa Realom

„Prije te utakmice u Duesseldorfu nisam bio za finale na nogometnom stadionu jer je rizik prevelik da to ne funkcionira i da se našteti toj utakmici“, rekao je Wiederer. „Sada, međutim, mislim da se finale može igrati na stadionu budu li organizatori dovoljno stručni. Ime Santiago Bernabeu dobro zvuči“.

Wiederer je rekao da je do prvenstva u Španiji ostalo još puno vremena, ali da mogućnost igranja na terenu Real Madrida „intenzivno proučavaju“.

Predsjednik Španskog rukometnog saveza rekao je da će o tome razgovarati s vodstvom „kraljevskog kluba“ u nadolazećim danima, prenosi Hina.

Izvor: Agencije