Slovenski rukometaši će igrati za peto mjesto u Evropi

Poznat je jedan polufinalni par, u kojem će snage odmjeriti Francuska i Švedska, dok Danska na putu za finale čeka protivnika, baš kao i Slovenija u borbi za peto mjesto.

Slovenija će protivnika u odlučujućoj utakmici za plasman doznati u srijedu (EPA)

Rukometna reprezentacija Slovenije igrat će utakmicu za peto mjesto na Evropskom prvenstvu, koje se igra u Njemačkoj, nakon što je u posljednjem kolu takmičenja po grupama savladala Dansku 28:25.

Prethodno su, u okviru grupe II, Nizozemska i Portugal odigrali neriješeno 33:33, dok je Norveška porazila Švedsku sa 33:23, javlja Hina.

No, pitanje polufinalista bilo je poznato i prije posljednjeg kola. Danci su još ranije osigurali prvu poziciju, a dalje ide i Švedska koju u polufinalu čeka Francuska. Danci će svog suparnika saznati u srijedu.

Danska doživjela prvi poraz

U posljednjem kolu razriješena je tek dilema ko će igrati za peto mjesto, a to je Slovenija koja je nanijela Dancima prvi poraz na turniru. I Slovenija čeka protivnika, budući da je situacija u grupi I, osim činjenice da je Francuska prva, prilično komplicirana.

Za polufinale se bore Njemačka, koja ima pet bodova, te Austrija i Mađarska koje su osvojile po četiri boda. Island ima dva boda, a Hrvatska je na začelju s jednim bodom.

Parovi posljednjeg kola su Austrija – Island, Francuska – Mađarska i Njemačka – Hrvatska.​

Izvor: Agencije