Mega nazvala košarkašku dvoranu po Dejanu Milojeviću

Košarkaški klub iz Beograda je objavio da će ‘zauvijek čuvati uspomenu na Milojevića i sve ono što je učinio za klub i srpsku košarku’.

Milojević je preminuo 17. januara u 47. godini od posljedica srčanog udara (EPA)

Košarkaški klub Mega odlučio je da klupska dvorana, koja se nalazi u beogradskom naselju Braće Jerković, ponese naziv po nekadašnjem treneru Dejanu Milojeviću, koji je preminuo prije nekoliko dana.

Klub iz Beograda je objavio da će „zauvek čuvati uspomenu na Milojevića i sve ono što je učinio za klub i srpsku košarku“.

Milojević je preminuo 17. januara u 47. godini od posljedica srčanog udara. On je od 2010. do 2020. bio trener Mege nakon koje je, godinu kasnije, dobio posao pomoćnog trenera u stručnom štabu NBA kluba Golden State Warriors.

Goran Ćakić, generalni menadžer Mege, uputio je zvaničan dopis čelnicima Košarkaškog saveza Srbije, regionalne i domaće lige kako bi se izvršila izmjena u bazi podataka i svim zvaničnim dokumentima vezanim za odigravanje utakmica u navedenoj dvorani, koja će ubuduće nositi naziv „Trening centar Dejan Milojević“.

„Mesto na kome je Milojević dao nemerljiv doprinos u razvoju velikog broja vrhunskih igrača i Megu pozicionirao kao klub van američkog kontinenta sa najviše draftovanih igrača u NBA […] će simbolično nositi njegovo ime i tako zauvek od zaborava otrgnuti njegov lik i delo i bogatu trenersku zaostavštinu“, objavila je Mega.

Velika igračka i trenerska karijera

U igračkoj karijeri, koju je počeo u Beovuku iz Beograda, Milojević je bio član Partizana i FMP-a, potom podgoričke Budućnosti, španske Valencije i turskog Galatasaraya, a karijeru je završio 2011. u redovima beogradskih „crno-belih“. Tri godine zaredom, od 2004. do 2006, bio je proglašavan najboljim igračem ABA lige.

Sa reprezentacijom Savezne republike Jugoslavije osvojio je titulu prvaka Evrope 2001. godine na turniru održanom u Turskoj.

Kao trener, vodio je Mega Basket deset godina, kratko je bio za kormilom Budućnosti (2021), prije nego što je postao član stručnog štaba Golden State Warriorsa sa kojima je, na mjestu pomoćnog trenera, 2022. bio prvak NBA lige.

Među mnogim igračima koji su se, tokom njegovog vodstva, iz Mege otisnuli u NBA ligu, najviše se ističe dvostruki dobitnik MVP nagrade u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta, centar Denver Nuggetsa, Nikola Jokić.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada