Priština dobila domaćinstvo Mediteranskih igara 2030.

Generalna skupština Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara većinom glasova izabrala je glavni grad Kosova za organizatora Mediteranskih igara 2030. godine.

'Morska takmičenja' bit će održana u albanskom gradu Draču (EPA)

Generalna skupština Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara većinom glasova izabrala je Prištinu za organizatora Mediteranskih igara 2030. godine.

Gradonačelnik glavnog grada Kosova Perparim Rama kazao je da je to fantastična vijest ne samo za Prištinu, već za cijelo Kosovo.

“Ovo je fantastična vijest, jer će Mediteranske igre biti veliki sportski događaj za cijelo Kosovo”, rekao je on, saopćeno je iz Opštine Priština.

Rama je istakao da će se za ovaj sportski događaj u 24 takmičarske discipline koristiti tereni i sportske hale u Đakovici, Peći, Uroševcu, Podujevu i Mitrovici.

“Morska takmičenja” bit će održana u albanskom gradu Draču, kroz prekogranično partnerstvo između zemalja po prvi put u historiji Mediteranskih igara.

‘Velika sportska proslava za cijeli narod’

“Pretvorit ćemo ih u veliku sportsku proslavu za cijeli naš narod. Mediteranske igre – Priština 2030. su veliko dostignuće za Prištinu, velika pobjeda Kosova i veliki sportski festival ne samo za cijeli albanski narod”, kazao je Rama, prenosi Anadolija.

Dodao je da će glavni grad Kosova sarađivati sa svim akterima da izgradi neophodnu infrastrukturu po svjetskim standardima.

Mediteranske igre su međunarodno sportsko takmičenje koje se održava svake četiri godine u jednom od gradova članica Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara.

Izvor: Agencije