Ana Ivanović kandidatkinja za tenisku Kuću slavnih

Osim bivše prve teniserke svijeta, nominovani su i Italijanka Flavia Pennetta, Španac Carlos Moya, Cara Black iz Zimbabvea, kao i Indijac Leander Paes i Kanađanin Daniel Nestor.

Ana Ivanović je profesionalnu karijeru završila krajem 2016. godine (Reuters)

Nekadašnja teniserka Ana Ivanović nominovana je za prijem u tenisku Kuću slavnih, javlja AP.

Osim bivše prve teniserke svijeta i osvajačice Roland Garrosa 2008. godine, nominovani su i Italijanka Flavia Pennetta, Španac Carlos Moya, Cara Black iz Zimbabvea, kao i Indijac Leander Paes i Kanađanin Daniel Nestor. Paes je jedini koji je nominovan prvi put za prijem u Kuću slavnih.

Ana Ivanović je profesionalnu karijeru završila krajem 2016. godine. Ona je i prije dvije godine bila kandidatkinja za prijem u Kuću slavnih, ali nije dobila potreban broj glasova.

Za prijem u Kuću slavnih tenisa (International Tennis Hall of Fame), koja se nalazi na Rhode Islandu potrebno je osvojiti najmanje 75 posto glasova.

AP navodi da u glasanju mogu da učestvuju svi ljubitelji tenisa od 27. septembra do 9. oktobra. Troje najbolje plasiranih kandidata u tom glasanju potom će dobiti bonus na onaj procenat koji im dodijele novinari, historičari i članovi Kuće slavnih.

Izvor: Agencije