Izrečene kazne za isticanje ustaške zastave na stadionu u Rijeci

Jedan okrivljeni kažnjen je sa 1.300 eura, drugi je dobio 20 dana zatvora, a obojici je zabranjeno ići na utakmice hrvatske reprezentacije naredne dvije godine.

HNS je pod uvjetnom kaznom zbog diskriminatornog ponašanja navijača na završnici Lige nacija, pa bi nova kazna koju će izreći UEFA mogla rezultirati igranjem jedne domaće utakmice bez publike (Pixsell)

Općinski sud u Rijeci kaznio je dvojicu okrivljenika koji su tokom kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2024 između Hrvatske i Latvije na stadionu Rujevica izvjesili ustašku zastavu, a zbog koje je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog diskriminacije.

Prvookrivljeni D.C. dobio je novčanu kaznu u iznosu od 1.300 eura, dok je drugookrivljenom D.S. određena kazna zatvora u trajanju 20 dana, javlja Hina.

Također, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane prisustvovanja na svim sportskim takmičenjima na području Hrvatske u kojima nastupa nogometna reprezentacija s obavezom javljanja u policijsku stanicu u trajanju od dvije godine. Zabranjeni su im i odlasci na utakmice hrvatske reprezentacije u inozemstvo uz obavezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku stanicu, također u trajanju od dvije godine.

Moguće igranje pred praznim tribinama

Postupak prema trećoj uključenoj osobi i dalje traje, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima rasvijetliti sve okolnosti povezane s ovim događajem.

Iz HNS-a su dodali kako „ostaju odlučni u namjeri da poduzmu sve daljnje pravne korake prema osobama koje su svojim namjernim i ciljanim protuzakonitim ponašanjem nanijele značajnu štetu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji“.

Kako je HNS pod uvjetnom kaznom zbog diskriminatornog ponašanja navijača na završnici Lige nacija, nova bi kazna mogla rezultirati igranjem jedne domaće utakmice bez publike. Prvu iduću domaću utakmicu hrvatska reprezentacija igrat će 12. oktobru u Osijeku protiv Turske.

Izvor: Agencije