UEFA pokrenula postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza

Prema izvještaju delegata, 20-ak navijača koji su kupili ulaznice na crnom tržištu, a za koje se sumnja da su iz Hrvatske, učestvovalo je u tučnjavi s armenskim navijačima.

Hrvatski nogometni savez prijavljen je prema članku 16. Disciplinskog pravilnika UEFA zbog neprimjerenog ponašanja navijača (Reuters)

Disciplinska komisija Europske nogometne asocijacije (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog ponašanja navijača na utakmici kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2024. između Armenije i Hrvatske koja je odigrana u Erevanu u ponedjeljak, objavio je HNS, prenosi Hina.

Hrvatski nogometni savez prijavljen je prema članku 16. Disciplinskog pravilnika UEFA zbog neprimjerenog ponašanja navijača. Prema izvještaju delegata, 20-ak navijača koji su kupili ulaznice na crnom tržištu, a za koje se sumnja da su iz Hrvatske, učestvovalo je u tučnjavi s armenskim navijačima na južnoj tribini.

Agencija Hina navodi kako Hrvatski nogometni savez nema podatke o identitetu tih osoba.

Ranije je UEFA otvorila istragu protiv HNS-a zbog rasizma i diskriminacije od strane navijača na utakmici europskih kvalifikacija s Latvijom koja je odigrana na stadionu HNK Rijeke prije šest dana.

Ustaška zastava u Rijeci

Kako je jučer prenijela Hina, posmatrač organizacije FARE (Football Against Racism in Europe), koja se bori protiv nasilja i rasizma, podnio je izvještaj delegatu utakmice u kojem je navedeno da je u sektoru s hrvatskim navijačima primijećen pojedinac koji je u nekoliko navrata istakao ustašku zastavu te je zbog tog incidenta UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a.

Kako je HNS pod uvjetnom kaznom zbog diskriminatornog ponašanja navijača na završnici Lige nacija, nova bi kazna mogla rezultirati igranjem jedne domaće utakmice bez publike. Prvu narednu domaću utakmicu Hrvatska će igrati 12. oktobra u Osijeku protiv Turske.

Iz HNS-a su dodali kako je zaštitarska služba krajem prvog poluvremena izdvojila dvije osobe koje dižu nedozvoljenu zastavu te ih predala policijskim službenicima.

Izvor: Al Jazeera i agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada