Prva faza prodaje ulaznica za EURO 2024 počinje 3. oktobra

Proces prijava za ulaznice bit će omogućen na službenoj stranici Evropskog prvenstva, do 26. oktobra 2023. godine, a na raspolaganju će biti više od 1,2 miliona ulaznica.

Dobitnici ulaznica bit će određeni žrijebom, a svi će navijači imati jednaku šansu, bez obzira na datum i vrijeme prijave unutar zadanog roka (Reuters)

Prva faza prodaje ulaznica za Evropsko nogometno prvenstvo 2024. godine, koje će biti održano u Njemačkoj, počinje 3. oktobra (od 14:00 sati), objavila je Evropska nogometna federacija (UEFA).

Proces prijava za ulaznice bit će omogućen na službenoj stranici Evropskog prvenstva, do 26. oktobra 2023. godine, a na raspolaganju će biti više od 1,2 miliona ulaznica, prenosi agencija Hina.

Navijači već sada na istoj stranici mogu otvoriti svoj račun, a cijene ulaznica kretat će se od 30 eura naviše, pri čemu će milion ulaznica biti dostupno za manje od 60 eura.

Dobitnici ulaznica bit će određeni žrijebom, a svi će navijači imati jednaku šansu, bez obzira na datum i vrijeme prijave unutar zadanog roka. Moguća je prijava za najviše četiri ulaznice po utakmici, te za najviše jednu utakmicu po danu.

Za svaku će utakmicu na raspolaganju biti i ulaznice za osobe s invaliditetom.

Platforma za preprodaju

Navijači koji ne uspiju kupiti ulaznice, automatski će biti uvršteni u program “Fans First” te će biti prvi obaviješteni o eventualnoj daljoj dostupnosti ulaznica.

Naredna faza prodaje ulaznica počet će nakon žrijeba završnog turnira Evropskog prvenstva 2. decembra, u saradnji s nacionalnim savezima, kada će u prodaju biti pušteno još milion ulaznica.

Na službenoj stranici EURO-a za prodaju ulaznica bit će u proljeće 2024. godine otvorena i službena platforma za preprodaju ulaznica, kako bi navijači na siguran način mogli kupiti ulaznice od drugih navijača.

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj bit će održano od 14. juna do 14. jula 2024. godine, a utakmice će se igrati u Berlinu, Kelnu, Minhenu, Frankfurtu, Hamburgu, Dortmundu, Leipzigu, Gelsenkirchenu, Stuttgartu i Düsseldorfu.

Izvor: Agencije