Žrijeb Lige prvaka: Zvezda u grupi sa prvakom Cityjem

Najzanimljivija je grupa F u kojoj su PSG, Borussia Dortmund, Milan i Newcastle United.

Liga prvaka starta susretima prvog kola 19. i 20. septembra, a ove sezone finale bit će 1. juna na londonskom stadionu Wembley (Reuters)

U Grimaldi Forumu u Monacu održan je žrijeb grupa nogometne Lige evropskih prvaka i bit će ovo posljednje izdanje elitnog nogometnog takmičenja u sadašnjem formatu jer od naredne takmičarske sezone slijedi velika reforma. U žrijebu su bila 32 kluba podijeljena u četiri jakosne grupe.

U najjači razred bili su smješteni europski prvak Manchester City, pobjednik Europske lige Sevilla, te prvaci šest najboljih država – Bayern (Njemačka), PSG (Francuska), Barcelona (Španija), Napoli (Italija), Benfica (Portugal) i Feyenoord (Nizozemska). Budući da je Manchester City i europski i engleski prvak, prvak sedme države, Nizozemske, je ušao u prvi “pot”.

Svakako je najzanimljivija grupa F u kojoj su PSG, Borussia Dortmund, Milan i Newcastle United, dok aktuelni europski prvak Manchester City u odbranu naslova kreće iz grupe G, a protivnici “Građanima” bit će RB Leipzig, Crvena zvezda i Young Boys.

Liga prvaka starta susretima prvog kola 19. i 20. septembra, a ove sezone finale bit će 1. juna na londonskom stadionu Wembley.

Grupe Lige prvaka

Grupa A: Bayern Minhen, Manchester United, FC Kopenhagen, Galatasaray

Grupa B: Sevilla, Arsenal, PSV Eindhoven, Lens

Grupa C: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin

Grupa D: Benfica, Inter, RB Salzburg, Real Sociedad

Grupa E: Feyenoord, Atletico Madrid, Lazio, Celtic

Grupa F: PSG, Borussia Dortmund, Milan, Newcastle United

Grupa G: Manchester City, RB Leipzig, Crvena zvezda, Young Boys

Grupa H: Barcelona, Porto, Šahtar, Antwerp

Izvor: Agencije