Pogačar na jedinstven način odlučio pomoći žrtvama poplava

Početnoj donaciji od 10.000 eura Tadej Pogačar je odlučio dodati po još 10 eura za svaku potpisanu fotografiju sa svog druženja s navijačima i poštovateljima održanog u Ljubljani.

Osim Pogačara, za pomoć žrtvama poplava odlučili su se i ostali slovenski biciklisti (Reuters)

Slovenski biciklistički as Tadej Pogačar odlučio se na jedinstveni način prikupljanja sredstava za pomoć stradalima u poplavama koje su nedavno pogodile Sloveniju i prouzročile višemilionsku štetu.

Svojoj početnoj donaciji od 10.000 eura Pogačar je odlučio dodati po još 10 eura za svaku potpisanu fotografiju sa svog druženja s navijačima i poštovateljima održanog na Kongresnom trgu u Ljubljani.

Trenutačno prvi vozač na listi Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) je u centru Ljubljane proveo dva sata pojedinačno se fotografirajući i dijeleći autograme brojnim obožavateljima.

Priključili se i drugi biciklisti

“Zbog brojnih obaveza rijetko sam u Sloveniji tako da sam se odlučio na susret s navijačima kako bismo prikupili što više sredstava za žrtve poplava. Vjerujem kako ćemo skupiti mnogo potpisa, jer moja je ruka ‘istrenirana’ za ovaj događaj”, izjavio je Pogačar.

Za pomoć žrtvama poplava odlučili su se i ostali slovenski biciklisti. Matej Mohorič svoju je kompletnu zaradu od pobjede na nedavnoj utrci “Kroz Poljsku” od 24.495 eura odlučio donirati u tu svrhu. Pogačaru i Mohoriču pridružili su se još Primož Roglič, Luka Mezgec, Jan Tratnik, Domen Novak te Matevž Govekar koji su na internet aukciju ponudili svoje potpisane dresove i sav prihod namijenili žrtvama prirodne katastrofe.

Izvor: Agencije