UEFA kaznila Partizan sa 70.000 eura i zatvaranjem dijela tribina

Beogradski klub je kažnjen zbog ispada navijača na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sabaha.

Partizan je poslije boljeg izvođenja penala eliminirao Sabah i izborio plasman u play-off takmičenja (Reuters)

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) novčano je kaznila beogradski Partizan sa ukupno 70.000 eura i zatvaranjem dijela tribina za 17.000 mjesta na narednoj utakmici u evropskim takmičenjima u kojoj će “crno-beli” biti domaćini zbog ispada navijača.

Kako se navodi u saopćenju, “crno-beli” su kažnjeni zbog niza propusta na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sabaha koji je odigran 17. augusta.

Partizan je tada poslije boljeg izvođenja penala eliminirao Sabah i izborio plasman u play-off takmičenja.

UEFA je u obrazloženju navela da je Partizanu aktivirana uslovna kazna iz marta ove godine zbog rasističkih povika navijača, zbog čega će “crno-beli” morati zatvoriti dio tribina za 2.000 mjesta.

U play-offu protiv Nordsjaellanda

UEFA je kaznila Partizan sa 30.000 eura i zatvaranjem dijela tribina na narednom meču u evropskim takmičenjima za još 15.000 mjesta zbog diskriminatorskog ponašanja navijača.

Partizan je kažnjen sa 30.000 eura zbog upada pristalica “crno-belih” po završetku meča sa Sabahom, zatim sa 10.000 eura zbog provokativnih poruka navijača koje su bile uvredljivog karaktera.

U saopštenju se ističe da će “crno-bijeli” morati da obavijeste UEFA-u, koji sektori stadiona u Humskoj će biti zatvoreni za navijače na meču protiv Nordsjaellanda.

Prvi meč play-offa za plasman u grupnu fazu Ligu konferencija između Nordsjaellanda i Partizana bit će odigran 24. augusta u Danskoj, a potom slijedi revanš u Beogradu.

Izvor: Agencije