Greenwood napušta Manchester United iako je oslobođen optužbi za silovanje

Engleski fudbaler kaže da je odluka bila u najboljem interesu obje strane nakon višemjesečne istrage zbog optužbi za pokušaj silovanja.

Greenwood je fudbalsku karijeru počeo u Unitedovoj akademiji, a jednu utakmicu je odigrao i za reprezentaciju Engleske [Reuters]

Napadač Manchester Uniteda Mason Greenwood napustit će Old Trafford iako je istraga za pokušaj silovanja protiv njega ranije odbačena.

“Svi uključeni, među njima i Mason, prepoznaju teškoće s njegovim ponovnim početkom karijere u Manchester Unitedu”, navodi se u saopćenju kluba. „Zbog toga je obostrano dogovoreno da bi za njega bilo najprikladnije da to učini daleko od Old Trafforda, a mi ćemo sada raditi s Masonom kako bismo postigli taj cilj“.

U međuvremenu, u izjavi za medije, Greenwood (21) je rekao da je odluka bila dio “procesa saradnje” između njega, njegove porodice i Manchester Uniteda.

“Najbolja odluka za sve nas je da svoju fudbalsku karijeru nastavim daleko od Old Trafforda, gdje moje prisustvo neće ometati klub.”

Greenwood odbacuje optužbe

Suđenje je trebalo početi 27. novembra 2023. godine, ali su sve krivične prijave protiv njega odbačene u februaru.

Greenwood je rekao da nije uradio stvari za koje je bio optužen.

“Međutim, u potpunosti prihvatam da sam napravio greške u svojoj vezi i preuzimam svoj dio odgovornosti za situacije koje su dovele do objave [kontroverznih fotografija i videa] na društvenim mrežama. Namjeravam da budem bolji fudbaler, ali što je najvažnije dobar otac, bolja osoba i da koristim svoje talente na pozitivan način na terenu i van njega“, dodao je.

Greenwood je karijeru počeo u Unitedovoj akademiji, a jednu utakmicu je odigrao i za reprezentaciju Engleske.

Izvor: Al Jazeera i agencije