Prodano više od 28.000 ulaznica za prvi meč na Mundobasketu

Organizatori očekuju da do početka Svjetskog prvenstva za duel između Angole i Italije, kojim će biti otvoren turnir, bude prodano 50.000 ulaznica.

Svjetsko prvenstvo će biti održano od 25. augusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima (Reuters)

Više od 28.000 ulaznica je prodano za prvi meč na košarkaškom Svjetskom prvenstvu između Angole i Italije, saopćili su organizatori Mundobasketa koji će biti održan na Filipinima, te u Japanu i Indoneziji, javlja Eurohoops.

Organizatori očekuju da do početka prvenstva za duel između Angole i Italije, kojim će biti otvoren turnir, bude prodano 50.000 ulaznica.

Eurohoops navodi da organizatori vjeruju kako će na tom meču biti oboren rekord od 32.616 navijača koliko je pratilo uvodni meč na Mundobasketu 1994. godine u kanadskom Torontu.

Smanjen kapacitet dvorane

“Uvjereni smo da ćemo nadmašiti tu brojku. Želimo popuniti svih 50.000 mjesta u Philippine Areni”, rekao je predsjednik Košarkaškog saveza Filipina Al Panlilio.

Svjetsko prvenstvo će biti održano od 25. augusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

“Kapacitet dvorane je 55.000 navijača, ali je broj sjedišta smanjen na 46.000. Međutim, prebrojat ćemo sve prisutne u dvorani i mislim da smo spremni oboriti brojne rekorde”, izjavila je Ericka Dy, zamjenica direktora prvenstva.

Izvor: Agencije