Partizanovom stadionu zbog duga isključena struja

Isključena su brojila u vlasništvu fudbalskog kluba i napajanje reflektora, dok kancelarije i prostorije pod ingerencijom sportskog društva imaju električnu energiju.

Fudbaleri prvog tima Partizana trenutno se nalaze u Sloveniji, na pripremama za narednu sezonu (EPA)

Stadionu Fudbalskog kluba Partizan u Beogradu isključena je struja zbog duga od 26 miliona dinara (222.000 eura).

Isključena su brojila u vlasništvu fudbalskog kluba, dok kancelarije i prostorije pod ingerencijom sportskog društva imaju električnu energiju. Isključeno je i napajanje reflektora, javlja SportKlub.

Generalni sekretar Jugoslovenskog sportskog društva (JSD) Partizan, Željko Tanasković izjavio je tim povodom da je „trenutna situacija nažalost realnost“.

„Isključenje električne energije koje se desilo na stadionu Partizana vezano je isključivo za brojila na koja je povezan fudbalski klub. Svim ostalim klubovima JSD Partizan, struja će biti uključena koliko danas“, potvrdio je Tanasković u petak.

Tanasković: Neodgovorno ponašanje prema klubu

„Kako smo informisani, tehnički je jedino tako bilo moguće da isključenje bude obavljeno. Od promene uprave JSD Partizan, mi smo uredno slali račune i za struju i za ostale dažbine fudbalskom klubu, ali oni kao najveći potrošači nikada ni jedan dinar nisu uplatili sportskom društvu na ime duga“, dodao je Tanasković.

Potvrdio je da je dug nastao „usled potrošnje koju generiše fudbalski klub“.

„Taj dug je u reprogramu, a iznose po reprogramu i aktuelnu potrošnju je plaćalo JSD Partizan u ime FK Partizan koji je faktički dužnik. Takođe, fudbalski klub nije uplatio ni dinara za dug prema računima za komunalne usluge.

Na žalost, ovakva situacija je naša trenutna realnost i iako JSD Partizan ne snosi odgovornost za nju, ja kao generalni sekretar delim sramotu što se unutar našeg društva neko toliko neodgovorno ponaša prema grbu i imovini crno-bele porodice“, zaključio je Tanasković.

Fudbaleri prvog tima Partizana trenutno se nalaze u Sloveniji, na pripremama za narednu sezonu, javlja Tanjug.

Izvor: Agencije