Manchester United sklopio ugovor s Adidasom vrijedan milijardu eura

Manchester United se vraća u Ligu prvaka ove sezone nakon što je prvenstvo završio među četiri najbolje ekipe.

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas postao je službeni sponzor kluba u sezoni 2015/16, nakon što je prethodne 23 godine to bio Nike (EPA)

Manchester United je potpisao ugovor vrijedan 900 miliona funti (1,05 milijardi eura) s Adidasom, obnavljajući tako partnerstvo sa svojim službenim dobavljačem opreme na još 10 godina.

Manchester United se vraća u Ligu prvaka ove sezone nakon što je englesko prvenstvo završio među četiri najbolje ekipe, podsjeća Reuters.

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas postao je službeni sponzor kluba u sezoni 2015/16, nakon što je prethodne 23 godine to bio Nike, a ugovor kojeg je tada sklopio Manchester United bio je vrijedan 750 miliona funti, što je bio rekord u to vrijeme. Sad je postavljen novi rekord.

Fokus na ženskoj ekipi

„Novi ugovor povećava fokus na žensku ekipu Manchester Uniteda od njihovog ponovnog uvođenja 2018. godine“, naveo je United u zajedničkoj objavi s Adidasom.

Novi ugovor s Adidasom, prije nove sezone Premier lige, koja počinje sljedeći mjesec, nastavit će partnerstvo do juna 2035. godine, objavio je engleski prvoligaš.

United je još uvijek u pregovorima o prodaji nakon što su američki vlasnici, porodica Glazer, pokrenuli službeni proces prodaje krajem prošle godine. Među potencijalnim kandidatima za vlasništvo nad klubom su katarski šeik Jassim bin Hamad al-Thani i britanski milijarder Jim Ratcliffe, prenosi Hina.

Izvor: Agencije