Prelazak Messija u Inter Miami izazvao ogroman interes navijača

Broj pratitelja Intera na Instagramu je šest puta veći, a prodaja ulaznica porasla četiri puta otkako je osvajač Svjetskog prvenstva otkrio da će se pridružiti klubu iz MLS-a.

Messi je nakon Barcelone i PSG-a odlučio napustiti Evropu i zaigrati u SAD-u (EPA)

Predstojeći ugovor Lionela Messija s Interom iz Miamija izazvao je uzbuđenje među obožavateljima argentinske nogometne zvijezde, privukao ogroman broj ljudi na društvenim mrežama i doprinio naglom skoku prodaje ulaznica.

Dok Messi tek treba staviti potpis na ugovor, broj pratitelja Intera iz Miamija na Instagramu je šest puta veći otkako je pobjednik Svjetskog prvenstva otkrio da će krenuti u klub iz Major League Soccer (MLS) nakon što je napustio francuski Paris Saint-Germain.

Interov profil imao je oko 900.000 pratitelja prije srijede. Manje od 24 sata nakon objave vijesti ta je brojka dosegla 5,7 miliona pratitelja. Sada ima više od 7,5 miliona pratitelja na svim društvenim platformama i više od pet miliona novih pratitelja na dan objave.

Messijev dolazak u Miami izazvao je nezapamćenu zaintresiranost za ulaznicama (EPA)

Tehnološka kompanija za prodaju ulaznica Logitix analizirala je potražnju za ulaznicama u cijeloj ligi u 24 sata od Messijeve objave i otkrila da je na sekundarnom tržištu prodano četiri puta više ulaznica za utakmice Intera iz Miamija u usporedbi sa cijelim periodom prodaje od 169 dana prije toga.

Nezapamćena potraga za ulaznicama

Prosječna cijena za domaće utakmice Intera porasla je s 31 američkog dolara na 152, dok je za gostujuće utakmice porasla s 94 na 207 dolara, objavila je kompanija.

Bivši velikan Barcelone raspršio je nade o ponovnom susretu sa španskim klubom u kojem je uspješno igrao gotovo dva desetljeća prije nego što je otišao u PSG.

Barcelona je bila u dugovima kad je Messi otišao 2021, a on je bio prisiljen čekati u nadi da će mu se ugovor obnoviti. Argentinac se očito želio vratiti, ali “nije želio ponovno biti u istoj situaciji”, rekao je španskim medijima.

Dodao je da se želi “malo skloniti iz centra pažnje” i više se fokusirati na svoju porodicu nakon “teškog vremena” s Paris Saint-Germainom, ali je jasno dao do znanja da bi se vratio u Barcelonu da su pregovori uspjeli.

Odabrao je Inter Miami uprkos tome što je navodno imao mnogo unosniju ponudu iz Saudijske Arabije. Malo je vjerovatno da će Messi debitirati za Inter Miami prije kraja jula.

Izvor: Al Jazeera i agencije