ABA liga pomjerila raspored finala, Partizan na kraju popustio

Termini odigravanja finalnih serija regionalne ABA lige i Superlige Srbije se poklapaju, a u oba finala igraju košarkaši Zvezde – u jednom protiv Partizana, u drugom protiv FMP-a.

Prvobitno su organizatori ABA lige objavili datume utakmica finalne serije, koji se preklapaju sa terminima završnice Superlige Srbije (EPA)

Organizatori ABA lige objavili su na zvaničnim stranicama raspored finalne serije, koja bi trebala početi prvom utakmicom Partizana i Crvene zvezde 13. juna. Druga utakmica planirana je za 15, a treća za 17. juni.

Košarkaški klub Partizan prvobitno je odbio takvu odluku, jer je smatra da se treba igrati prema prvobitnom planu – od 12. juna, o čemu je čelnike regionalne lige u otvorenom pismu obavijestio Zoran Savić, sportski direktor Partizana.

Takav termin ne odgovara Zvezdi, jer je planirano da 11. juna igra drugu utakmicu finalne serije Superlige Srbije u kojem igra protiv FMP-a. Prva utakmica igra se u petak, 9. juna.

U međuvremenu je Partizan, ipak, popustio i pristao igrati po rasporedu koji je izmjenama utvrdila ABA liga.

Kompromis dvije lige

„Ranije kupljene dnevne ulaznice za prvi finalni duel protiv Crvene zvezde sa datumom 12. juni važiće za novi datum“, objavio je Partizan na društvenim mrežama.

„Kao što je […] poznato, Partizan Mozzart Bet je izričito bio protiv pomeranja ranije određenih termina za početak finalne serije. Iako Klub ne smatra da će odlaganjem od 24 sata iko išta epohalno dobiti ili izgubiti, bila je stvar sportskog duha i principijelnosti da se bude protiv ovakvog scenarija“.

Organizatori ABA lige i Košarkaške lige Srbije u četvrtak su postigli kompromis oko termina finalnih utakmica oba takmičenja, podsjeća Tanjug.

Prvobitno su organizatori ABA lige objavili datume utakmica finalne serije, koji se preklapaju s terminima završnice Superlige Srbije.

Partizan ne želi iznevjeriti navijače

Savić je prethodno u pismu čelnicima ABA lige naveo da je KK Partizan „u skladu sa kalendarom takmičenja i primljenom obaveštenju o terminima utakmice ranije pustio u prodaju ulaznice za prvu utakmicu finalne serije ABA Lige“ i da je veliki broj ulaznica prodao.

„Klub očekuje rekordnu posetu. Poznato je da naše utakmice prati veliki broj navijača, od kojih mnogi žive van Beograda. Jasno je da naš klub ima veoma dobar odnos sa svojim navijačima, zahvalan im je za bezrezervnu podršku i vodi računa o njima (kao i oni o svom klubu)“, navedeno je u pismu.

„KK Partizan ne može i neće da izneveri navijače koji su već kupili ulaznice za utakmicu. Zato bi bilo neodgovorno da prihvatamo novi termin […] KK Partizan nije saglasan sa promenom termina“, poručio je Savić.

Izvor: Al Jazeera i agencije