LeBron James će biti starter utrke ’24 sata Le Mansa’

Košarkaš Los Angeles Lakersa, najbolji strijelac NBA lige svih vremena i četverostruki prvak, pridružuje se popisu slavnih startera koji su tokom desetljeća obavljali ovu ceremonijalnu ulogu.

James je partner u Fenway Sports Group, koji je suvlasnik RFK Racing NASCAR tima (Reuters)

Košarkaška zvijezda LeBron James bit će predstojećeg vikenda službeni starter na utrci sportskih automobila „24 sata Le Mansa“ koja slavi stotu godišnjicu, objavili su organizatori.

Košarkaš Los Angeles Lakersa, najbolji strijelac NBA lige svih vremena i četverostruki prvak, pridružuje se popisu slavnih startera koji su tokom desetljeća obavljali ovu ceremonijalnu ulogu, javlja AFP.

Holivudski glumac Brad Pitt bio je starter 2016, a njegov stariji kolega Steve McQueen spustio je francusku zastavu na start utrke 1971. godine kada je glumio u filmu Le Mans.

James: Čast mi je biti dio historijskog trenutka

„Kralj James“ će u subotu, u 16:00 sati po lokalnom vremenu, spustiti zastavu i osloboditi stazu za 62 takmičara na toj utrci izdržljivosti.

Utrka ‘24 sata Le Mansa’ počinje u subotu, u 16:00 sati po lokalnom vremenu (Reuters)

„Ne postoji ništa bolje od gledanja i doživljavanja sporta na njegovom najvišem nivou“, izjavio je 38-godišnji James. „Čast mi je biti dio ovog historijskog trenutka u moto sportu i pomoći proslaviti stotu godišnjicu jednog od najvećih sportskih događaja na svijetu“.

James je partner u Fenway Sports Group, koji je suvlasnik RFK Racing NASCAR tima.

Izvor: Agencije