Lionelu Messiju ‘Laureus’ za najboljeg sportistu svijeta

Kapiten Argentine je treći put u karijeri dobio priznanje za najboljeg na svijetu te je postao prvi sportista koji je dobio i ekipnu nagradu.

Lionel Messi tokom dodjele Laureusove nagrade u Parizu (EPA)

Lionel Messi proglašen je Laureusovim sportistom godine, a šampionka u sprintu Shelly-Ann Fraser-Pryce osvojila je glavnu žensku nagradu na ceremoniji dodjele nagrada u Parizu.

Messi je treći put u karijeri dobio priznanje za najboljeg sportistu svijeta, a postao je prvi sportista koji je dobio i ekipnu nagradu, s obzirom da je za tim godine proglašena nogometna reprezentacija Argentine, koju je u Kataru predvodio do treće svjetske titule.

Jamajčanka Fraser-Pryce je prošle godine postala prva u historiji sa pet zlatnih medalja na Svjetskim prvenstvima na 100 metara, prenosi Reuters.

Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce (EPA)

Nagrađeni su i španski teniser Carlos Alcaraz (napredak godine), nogometaš Manchester Uniteda Christian Eriksen (povratak godine), švicarska atletičarka Catherine Debrunner je najbolja u konkurenciji osoba s invaliditetom te Robert Lewandowski i nogometni klub Barcelona za projekat pomoći djeci izbeglicama.

Izvor: Agencije