Navijači Partizana pozvani da na utakmicu protiv Reala donesu po cvijet

Košarkaši Partizana igraju četvrti meč četvrtfinala Eurolige protiv Reala. Prije utakmice najavljena je minuta šutnje za ubijenu djecu u školi na Vračaru; neće biti muzike, ni spektakla kao ranije.

I Košarkaški klub Partizan pozvao je navijače da polaganjem cvijeća ili paljenjem svijeća odaju počast stradalima (Reuters)

Grupa navijača Partizana „Grobarski Trash Romantizam“ pozvala je sve koji dođu na utakmicu protiv Reala donesu po cvijet, koji će spustiti na teren prije početka meča kako bi odali počast djeci ubijenoj u školi na Vračaru.

Košarkaši Partizana u četvrtak, od 20:30 sati, igraju četvrti meč četvrtfinala Eurolige. Prije utakmice, najavljena je minuta šutnje za poginule u OŠ „Vladislav Ribnikar“, javlja Tanjug. Neće biti muzike, ni spektakla, kao u trećem meču.

„Apelujemo na sve koji mogu i žele dakupe po jedan cvet koji će spustiti na teren pre utakmice kao simbol odavanja poslednje počasti tragično nastradaloj deci Vračara“, stoji u objavi GTR-a na Instagramu.

I Košarkaški klub Partizan pozvao je navijače da polaganjem cvijeća ili paljenjem svijeća odaju počast stradalima. U pozivu navijačima naveli su da to učine kod lopte ispred Štark arene ili kod spomenika košarci na Kalemegdanu.

Đorđević: Kome je do pjesme, radosti i navijanja?

Iako se spominjalo i odgađanje, na što je pozivao i dio javnosti te bivši košarkaši i treneri, utakmica će ipak biti odigrana. Oglasio se i trener Partizana, Željko Obradović.

„Svi smo bili u neverici kada smo čuli vest. Izjavljujem saučešće svim porodicama, velika tragedija“, rekao je Obradović navodeći kako bi za odgađanje problem bio naknadni termin odigravanja utakmice.

„Kada bi mogli da igramo? Ne znam. Nije pitanje za mene. Svi smo u šoku“, izjavio je Obradović.

Bivši igrač Partizana i Reala, Aleksandar Đorđević pozvao je beogradski i madridski klub da „reaguju na pravi, ljudski način i odlože utakmicu“, te postavio pitanje: „Kome je do pesme, radosti i navijanja posle ovakve tragedije?“

Partizan vodi 2:1, igra se na tri pobjede, a konačni pobjednik ide na Final Four u Kaunas gdje ga čeka Barcelona.

Izvor: Al Jazeera i agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada