Novak Đoković može nastupiti na US Openu

Odlukom američke administracije 11. maja ukida se obaveza vakcinacije protiv COVID-19 za strane državljane, čime će Novak Đoković, koji se odbio vakcinisati, ove godine moći nastupiti na Grand Slam turniru.

Novak Đoković je tri puta osvajao US Open (EPA)

Najavom da se ukida obaveza vakcinisanja protiv COVID-19 za strane državljane koji žele ući u Sjedinjene Američke Države, najboljem svjetskom teniseru Srbijancu Novaku Đokoviću je otvoren put za nastup na Grand Slam turniru US Open, na koji nije mogao doći prošle godine, javlja Anadolija.

U saopćenju Bijele kuće objavljeno je da odluka o obavezi vakcinisanja, koja je donesena 2021. godine zbog COVID-19, prestaje da važi 11. maja za savezne službenike i strane državljane koji putuju avionom.

Tako srbijanski teniser Đoković, koji je na vrhu muške svjetske ljestvice, nema prepreku za nastup na US Openu 2023. godine koji će se održati od 28. augusta do 10. septembra.

Trostruki pobjednik US Opena

Đoković, koji se odbio vakcinisati, nije mogao nastupiti na US Openu, gdje je osvojio tri od ukupno 22 Grand Slam naslovau karijeri (2011., 2015., 2018.), jer prošle godine nije ispunjavao uvjete za COVID-19.

Đoković je ove godine učestvovao na Australian Openu, na kojem nije mogao nastupiti lani jer je 2022. deportiran iz zemlje zbog obaveze vakcinisanja, te je osvojio svoj deseti naslov prvaka na turniru.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada