NBA košarkaš Ja Morant suspendiran zbog novog incidenta s oružjem

Na novom snimku Ja Morant u vožnji automobilom, tokom koje je sjedio na suvozačkoj poziciji, drži u ruci pištolj.

Morant je bio suspendiran osam utakmica nakon što je u martu objavio snimak na kojem u vjerovatno alkoholiziranom stanju maše pištoljem u jednom noćnom klubu (Reuters)

Američka profesionalna košarkaška NBA ekipa Memphis Grizzlies suspendirala je svog najboljeg igrača Ja Moranta nakon novog incidenta u kojem se na Instagramu pojavio snimak na kojem Morant u ruci drži pištolj.

Na novom snimku Morant u vožnji automobilom, tokom koje je sjedio na suvozačkoj poziciji, drži u ruci pištolj te sluša repera NBA YoungBoya, prenosi Hina.

Taj snimak pojavio se niti dva mjeseca nakon što je NBA liga suspendirala Moranta na osam utakmica zbog incidenta u Denveru tokom sezone kada je, također na Instagramu, objavio snimak na kojem u vjerovatno alkoholiziranom stanju maše pištoljem u jednom noćnom klubu.

Nova suspenzija

“Upoznati smo s videom koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojoj se nalazi Morant. On je odsada suspendiran i ne može sudjelovati u nikakvim klupskim aktivnostima sve dok Liga ne provede istragu”, objavili su Grizzliesi.

Nakon incidenta u martu Morant je razgovarao s povjerenikom NBA lige Adamom Silverom nakon kojega je rekao kako će morati biti pametniji i odgovorniji. No, ova snimka pokazuje kako se to još nije dogodilo.

Morant je nedavno potpisao produženje ugovora s Grizzliesima prema kojem bi u sljedećih pet godina trebao zaraditi 193 miliona dolara.

Izvor: Agencije