Balkanske selekcije doznale imena protivnika na rukometnom EP

Europsko prvenstvo će biti održano od 10. do 28. januara naredne godine u Berlinu, Diseldorfu, Manhajmu, Kelnu, Hamburgu i Minhenu.

Titulu prvaka Europe brani Švedska (EPA)

Muške rukometne reprezentacije danas su doznale imena protivnika i sastave grupa na Europskom prvenstvo koje će početkom naredne godine biti održano u Njemačkoj.

Voljom žrijeba, održanog u Dizeldorfu, u grupi A je Sjeverna Makedonija, a za rivale ima Francusku, domaćina Njemačku i Švicarsku.

Hrvati su u grupi B, uz Špance, Austrijance i Rumune, dok će regionalni derbi biti odigran u grupi C između Srbije i Crne Gore. U ovoj grupi su još Island i Mađarska.

Slovenija je u grupi D (Norveška, Poljska, Farski Otoci), Bosna i Hercegovina je u grupi E (Švedska, Nizozemska, Gruzija), dok samo u grupi F nema selekcija sa Balkana.

Iz svake grupe dalje će po dvije prvoplasirane selekcije, poslije čega će se formirati dvije četvrtfinalne grupe sa po šest reprezentacija, a bodovi se prenose iz prve faze. U polufinale će po dvije najbolje iz obje četvrtfinalne grupe.

Titulu brani Švedska.

Europsko prvenstvo će biti održano od 10. do 28. januara naredne godine u Berlinu, Diseldorfu, Manhajmu, Kelnu, Hamburgu i Minhenu.

Grupe EP

Grupa A: Francuska, Njemačka, Sjeverna Makedonija, Švicarska

Grupa B: Španija, Austrija, Hrvatska, Rumunija

Grupa C: Island, Mađarska, Srbija, Crna Gora

Grupa D: Norveška, Slovenija, Poljska, Farski Otoci

Grupa E: Švedska, Nizozemska, Bosna i Hercegovina, Gruzija

Grupa F: Danska, Portugal, Češka, Grčka

Izvor: Al Jazeera i agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada