Sheffield United i dalje na prodaju

Vlasnik kluba, saudijski princ Abdullah i dalje namjerava prodati klub iz Sheffielda uprkos povratku u Premier ligu.

Burnley se vraća u Premier ligu nakon samo jedne sezone provedene među drugoligašima, a Sheffield United nakon dvije sezone (Reuters)

Premda je Sheffield United osigurao povratak u Premier ligu, vlasnik kluba – saudijski  princ Abdullah bin Musa’ad bin Abdulaziz Al Saud – i dalje namjerava prodati klub.

Posljednjih se sedmica nagađalo kako je 43-godišnji nigerijski milijarder Dozy Mmobuosi korak do preuzimanja kluba za 115 miliona eura, međutim princ Abdullah sada traži druge kupce.

„Ne mogu reći da je isključeno, ali mislim da je sada malo vjerovatno. Ipak, sve je otvoreno“, rekao je princ za radio Talk Sport. „Ne mogu komentirati više od toga. Ako donesemo odluku, želim da to bude prije početka priprema za sljedeću sezonu. Prodaja je moja namjera, ali ništa nije zagarantirano. Neću prodati bilo kome. Stalo mi je do toga ko će biti idući vlasnik“.

Nakon dvije sezone opet među najboljima

Prema njegovim riječima, „ima drugih zainteresiranih strana“, ali bi „radije napravio nešto u naredne četiri sedmice ili ne napravio ništa“. „Najvažnije je da smo sada u Premier ligi“, naglasio je Saudijac.

Sheffield United trenutno drži drugo mjesto na ljestvici Championshipa sa nedostižnih sedam bodova više od trećeplasiranog Luton Towna. Plasman u elitni razred engleskog nogometa još je ranije osigurao i Burnley koji uvjerljivo vodi na tabeli Championshipa.

Burnley se vraća u Premier ligu nakon samo jedne sezone provedene među drugoligašima, a Sheffield United nakon dvije sezone.

Izvor: Agencije