Durant potpisao doživotni ugovor sa kompanijom Nike

Kevin Durant sarađuje sa Nikeom od 2007. godine i od tada je ta američka kompanija pustila u prodaju njegovih 15 različitih kompleta patika.

Professional basketball player Kevin Durant speaks to the media during a Nike unveiling event in New York, March 17, 2016. REUTERS/Eduardo Munoz

Košarkaš Phoenix Sunsa Kevin Durant potpisao je doživotni ugovor sa kompanijom Nike i time postao tek treći igrač NBA lige koji je dobio takav ugovor, poslije Michaela Jordana i LeBrona Jamesa.

Durant sarađuje sa Nikeom od 2007. godine i od tada je ta američka kompanija pustila u prodaju njegovih 15 različitih kompleta patika.

„Kada sam potpisao prvi ugovor sa Nikeom, nisam mogao ni sanjati da će ovo partnerstvo biti toliko dugo. Napravili smo nevjerovatan posao kreativno i filantropski. Zajedno smo proputovali svijet i izgradili posao koji će trajati zauvijek. Uzbuđen sam zbog budućnosti i počastvovan što sam ovim ugovorom ušao u odabrano društvo“, rekao je 34-godišnji Durant.

Ove sezone stigao u Phoenix

Doživotni ugovor i dalje će obuhvatati patike i drugu odjeću, zajedno sa „drugom saradnjom zajednice i filantropa koncentrisanim na košarku“.

Durant je tokom sezone iz Brooklyna prešao u Phoenix i zajedno sa Devinom Bookerom i Chrisom Paulom uspio da se plasira u polufinale Zapadne konferencije.

Sunsi su u prvom kolu doigravanja izbacili Los Angeles Clipperse, nakon 4:1 u pobjedama. Za finale Zapadne konferencije igraju protiv Denver Nuggetsa.

Izvor: Agencije