Partizan deklasirao Real za 2-0, meč obilježila tuča svih igrača

Nakon vijećanja i utvrđivanja odgovornosti pojedinih igrača na obje strane, sudijska trojka odlučila je prekinuti meč i završiti ga postignutim rezultatom (95:80 za Partizan).

Euroliga će odlučiti o kaznama za igrače koji su učestvovali u tuči (EPA)

Druga utakmica četvrtfinala košarkaške Eurolige između Reala i Partizana, prekinuta je na minut i 40 sekundi do kraja pri vodstvu beogradskog kluba 95:80 zbog tuče u kojoj su učestvovali igrači obje ekipe.

Povod za naguravanje, u kojem su sijevale pesnice i u kojem je bilo hrvačkih zahvata, bio je nesportski prekršaj veterana Sergija Llulla nad najboljim igračem Partizana Kevinom Punterom. Uslijedile su mučne scene, zbog čega je moralo intervenirati i osiguranje.

Povod za tuču bio je nesportski prekršaj veterana Llulla nad Punterom (EPA)

Nakon vijećanja i utvrđivanja odgovornosti pojedinih igrača na obje strane, sudijska trojka odlučila je prekinuti meč, završiti ga postignutim rezultatom i poslati igrače u svlačionicu.

Partizan uvjerljivo bolji

Do tog trenutka, Partizan je bio uvjerljivo bolja ekipa i, osim u nekoliko situacija kad se Real približio na samo nekoliko poena, držao utakmicu pod kontrolom.

Beogradski klub slavio je u prvom susretu, također odigranom u Madridu, Punterovom tricom za pobjedu u posljednjoj sekundi.

Rudy Fernandez jedini se držao po strani (EPA)

Prema Tanjugu, najvažnije za Partizan je da je stigao do 2-0 u seriji, odnosno na pobjedu od plasmana na Final Four Eurolige koji se igra od 19. do 21. maja u Kaunasu. Ako pobijedi i u Beogradu, Partizan će igrati u završnici Eurolige po prvi put nakon 2010. godine.

Do treće utakmice, koja se igra u utorak u Beogradu, Euroliga će odlučiti o kaznama za igrače koji su učestvovali u tuči.

Izvor: Al Jazeera i agencije