Dinamo nazvao teren za treninge juniora po Modriću

Prije dvije godine, jedan od terena ponio je ime legendarnog igrača Dinama, Zlatka Kranjčara, a sada je ta čast ukazana i jednom od najboljih svjetskih nogometaša, Luki Modriću.

Luka Modrić je nekadašnji kapiten Dinama, kasnije najbolji igrač svijeta, vođa hrvatske reprezentacije te jedan od najboljih igrača Real Madrida (Pixsell)

Jedan od terena za juniorske treninge u kompleksu stadiona Maksimir u Zagrebu ponio je ime Luke Modrića, proslavljenog hrvatskog nogometaša, aktuelnog člana madridskog Reala i bivšeg igrača zagrebačkog Dinama.

Prije dvije godine Dinamo je održao prvu i historijsku anketu za vlasnike Dinamovog fan tokena te je juniorski teren broj 3 nazvan po legendarnom igraču Dinama, Zlatku Kranjčaru, javlja Hina.

U međuvremenu su vlasnici fan tokena imali priliku glasati u brojnim anketama, a u posljednjoj od njih su birali naziv trening terena broj 4. Najviše glasova, ukupno 44,91 posto, dobio je nekadašnji kapiten Dinama, kasnije najbolji igrač svijeta, vođa hrvatske reprezentacije te jedan od najboljih igrača Real Madrida, Luka Modrić.

„Svaka škola ima posebno značenje za klub. Mi smo u Dinamu uvijek nastojali da naša škola bude vrhunska i drago nam je da je ta škola izbacila puno klasnih igrača koji su doprinijeli da Dinamo bude respektabilan klub u Hrvatskoj, Europi i svijetu“, rekao je Mirko Barišić, predsjednik Dinama, na svečanosti otkrivanja ploče s Modrićevim imenom.

Nit vodilja mladim igračima

„Sada imamo teren koji nosi ime ogromne nogometne veličine kao što je Luka Modrić. Nadajmo se da će to biti nit vodilja našim mladim igračima da krenu njegovim putem. Smatram da će ovaj potez osigurati izbacivanje još mnogo klasnih igrača u budućnosti iz našeg kluba“.

Svečanosti su prisustvovali bivši treneri Luke Modrića: Stjepan Deverić, Džemal Mustedanagić, Tomislav Obradović i Branko Ivanković, a među okupljenima su bili i bivši Modrićevi suigrači iz Dinama: Hrvoje Čale, Vedran Ćorluka, Etto, Ognjen Vukojević, Filip Lončarić, Ivan Bošnjak, Mario Cvitanović, Josip Tadić, Tomo Šokota, Ivan Kelava, Marko Šarlija te aktualni trener prve ekipe Igor Bišćan, kao i njegov pomoćnik Ante Tomić.

Prije samog otkrivanja ploče s imenom novog terena, svim uzvanicima se video-porukom obratio i sam Luka Modrić.

Izvor: Agencije