EURO 2032: Italija predala kandidaturu za domaćinstvo

Turska je također podnijela kandidaturu za domaćinstvo EP-a 2028. ili 2032. u srijedu, što je njen šesti uzastopni pokušaj da bude domaćin turnira.

Iz FIGC-a dodaju kako će turnir, ukoliko njihova ponuda bude prihvaćena, biti održan u Milanu, Torinu, Veroni, Đenovi, Bolonji, Firenci, Rimu, Napulju, Bariju i Kaljariju (EPA)

Italija je u srijedu službeno podnijela kandidaturu za domaćinstvo Europskog prvenstva 2032. za nogometaše Europskoj nogometnoj asocijaciji (UEFA), objavio je u srijedu Nogometni savez Italije (FIGC), prenosi Hina pozivajući se na Reuters.

Iz FIGC-a dodaju kako će turnir, ukoliko njihova ponuda bude prihvaćena u krovnoj kući europskog nogometa, biti održan na stadionima u Milanu, Torinu, Veroni, Đenovi, Bolonji, Firenci, Rimu, Napulju, Bariju i Kaljariju.

“Zamišljali smo Italiju i europski nogomet za 10 godina, znajući da će pozitivno naslijeđe takvog događaja umnožiti izvanredne prilike za cijelu naciju”, rekao je predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina.

Druge kandidature

Italija se u početku planirala kandidirati za domaćinstvo EURO-a 2028. ili Svjetskog prvenstva 2030. godine, ali je državni nogometni savez prošle godine rekao da bi domaćinstvo Europskog prvenstva 2032. pružilo “širi vremenski okvir” za modernizaciju infrastrukture stadiona u državi.

Agencije navode kako je Turska također podnijela kandidaturu za domaćinstvo EP-a 2028. ili 2032. u srijedu, što je njen šesti uzastopni pokušaj da bude domaćin turnira, dok su Velika Britanija i Irska podnijele zajedničku kandidaturu za EURO 2028.

Iz UEFA-e navode kako će “procijeniti svaku ponudu” u nadolazećim mjesecima, a Izvršni odbor europskog tijela glasat će o pravima domaćina za oba turnira u oktobru.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada