Messiju ostavljene prijetnje nakon napada na radnju njegove porodice

Dvojica muškaraca na motociklu ispalila su najmanje desetak hitaca na poslovnicu Unica, te na kartonu ostavili poruku slavnom fudbaleru.

Messija poštuju u Argentini, naročito otkako je u decembru u Kataru vodio reprezentaciju do prvog naslova svjetskog prvaka nakon 36 godina (Al Jazeera)

Naoružani napadači zaprijetili su fudbalskoj superzvijezdi Lionelu Messiju u pisanoj poruci ostavljenoj nakon što su otvorili vatru na supermarket u vlasništvu članova njegove porodice u Argentini, saopštila je policija.

Niko nije povrijeđen u napadu u četvrtak, a nejasno je zašto su napadači ciljali na Messija ili supermarket Unico u trećem po veličini gradu u zemlji Rosariju, u vlasništvu porodice njegove supruge Antonelle Roccuzzo.

Gradonačelnik Pablo Javkin otišao je u supermarket i kritikovao federalne vlasti zbog, kako je rekao, neuspjeha u obuzdavanju porasta nasilja povezanog s drogom u Rosariju, koji se nalazi oko 300 kilometara sjeverozapadno od Buenos Airesa.

Policija je rekla da su dvojica muškaraca na motociklu u ranim satima ispalila najmanje desetak hitaca na poslovnicu Unica, ostavivši poruku na kartonu koja je glasila: “Messi, čekamo te. Javkin je, također, trgovac drogom, pa ga neće biti briga za vas.”

Messi nije komentirao.

Često posjećuje Rosario

Messija, kojeg mnogi smatraju najboljim fudbalerom svih vremena, poštuju u Argentini, naročito otkako je u decembru u Kataru vodio reprezentaciju do prvog naslova svjetskog prvaka nakon 36 godina.

Messi trenutno igra za Paris Saint-Germain i većinu vremena provodi u inostranstvu, iako često posjećuje Rosario gdje ima kuću u predgrađu Funes.

Tužilac iz Rosarija Federico Rebola rekao je da vlasti pregledaju snimke sigurnosnih kamera i da je istraga “preliminarna”.

Ovo je prvi put da je Messijeva rodbina dobila ovakvu prijetnju, dodao je.

Celia Arena, ministrica pravosuđa provincije Santa Fe, gdje se nalazi Rosario, opisala je napad kao “terorizam” od strane “mafijaške” grupe s namjerom zastrašivanja šireg stanovništva.

“Cilj je namjerno izazvati teror među stanovništvom i obeshrabriti nas koji se borimo protiv kriminalnog nasilja, znajući da će to biti događaj od globalnog značaja”, napisala je Arena u objavi na društvenim mrežama.

 

Izvor: Al Jazeera i agencije

Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada