Braća Antetokounmpo postali suvlasnici nogometnog kluba

Oduvijek sam sanjao imati nogometni klub, priznao je Giannis Antetokounmpo, jedna od najvećih košarkaških zvijezda u SAD-u.

Osim četiri brata Antetokounmpo, jedan od novih suvlasnika kluba postao je i švedski hokejaš Filip Forsberg (Reuters)

Zvijezda NBA ekipe Milwaukee Bucks, Grk Giannis Antetokounmpo, te najbolji strijelac u historiji NHL kluba Nashville Predators, Šveđanin Filip Forsberg postali su suvlasnici nogometnog kluba Nashville SC koji igra u sjevernoameričkom MLS-u, javlja Reuters.

Uz grčku košarkašku zvijezdu, u vlasničkoj strukturi kluba su i njegova braća Thanasis, Kostas i Alex.

„Moj otac je bio profesionalni nogometaš i to je bio prvi sport u koji sam se zaljubio u Grčkoj“, rekao je Antetokounmpo u izjavi na web stranici kluba. „Kada smo moja braća i ja istraživali Nashville, znali smo da je to klub i grad u kojem želimo učestvovati. Oduvijek sam sanjao imati nogometni klub“.

Klub je osnovan 2017. godine, a u Major League Socceru igra od 2020. godine.

Jedna od vlasnica i glumica Reese Witherspoon

„Nashville je najsportskiji grad u zemlji i izuzetno sam blagoslovljen što sam sada uključen u dva ovdašnja profesionalna tima“, rekao je Forsberg. „Ovaj grad je jedna velika porodica i baza navijača, a podržavamo jedni druge na terenu i izvan njega. Odrastao sam kao navijač Liverpoola u Švedskoj, a nakon današnjeg dana sretan sam što mogu dodati drugi set boja za koje ću navijati“.

Većinski vlasnik kluba je John Ingram, a u vlasničkoj strukturi su i slavna američka glumica Reese Witherspoon, kao i zvijezda NFL kluba Tennessee Titans, Derrick Henry.

„Filip i Giannis nisu samo nevjerovatni sportisti, oni su ambasadori svojih sportova, uzori milionima i zagovornici u svojim rodnim gradovima i diljem svijeta“, kazao je Ingram.

Izvor: Agencije