Đoković čestitao Alcarazu na prvom mjestu, ne žali zbog odluke o vakcinaciji

Odluka da se ne vakcinišem je bila moja i znao sam da mogu ostati bez nastupa u SAD-u. Nadam se da će biti drugačije za US Open, jer mi je taj turnir najvažniji na američkom tlu, rekao je Đoković.

Rekorder po broju osvojenih Grand Slam naslova [osvojio ih je 22, baš kao i Rafael Nadal] vratit će se tenisu u Monte Carlu na prvom turniru na zemljanim terenima u sezoni (EPA)

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković čestitao je Špancu Carlosu Alcarazu povratak na prvo mjesto ATP liste, istovremeno ističući kako ne žali zbog odluke da se ne vakciniše protiv korona virusa, zbog čega je morao propustiti mnoge turnire.

Nedavno je, zbog pravila za ulazak stranih državljana u SAD, izdaleka pratio Masters u kalifornijskom Indian Wellsu, a isto će činiti i tokom turnira u Miamiju na Floridi.

Pobjedom Alcaraza u Kaliforniji izgubio je i mjesto na vrhu ATP liste, ali ne žali zbog odluke u vezi s vakcinalnim statusom.

„Ne kajem se ni zbog čega. Kroz život sam naučio da te žaljenje samo sputava i ne pušta da odeš iz prošlosti. Ne želim to. Ne bih gledao predaleko u budućnost. Želim da živim u sadašnjosti i radim za bolju budućnost“, rekao je Đoković u intervjuu za CNN.

Rekorder po broju osvojenih Grand Slam naslova [osvojio ih je 22, baš kao i Rafael Nadal] vratit će se tenisu u Monte Carlu na prvom turniru na zemljanim terenima u sezoni, koji će se održati od 9. do 16. aprila. Hoće li tamo biti kao teniski broj jedan zavisi od Alcarazovog nastupa u Miamiju.

Entuzijazam za tenis ne jenjava

Ukoliko Španac odbrani prošlogodišnju titulu, ostaje na vrhu. U suprotnom će se Đoković nakon dvije sedmice vratiti na vrh ATP liste.

„Mogu samo da čestitam Alcarazu. On u potpunosti zaslužuje da se vrati na vrh liste“, dodao je Đoković, koji je razočaran što ne može igrati u SAD-u ovog mjeseca, ali i podsjeća da je to bila svjesna odluka.

„To je bila moja odluka i znao sam da mogu ostati bez nastupa u SAD-u. Ovo su trenutna pravila i nadam se da će biti drugačije za drugi deo sezone i US Open. Turnir u New Yorku je najvažniji za mene na američkom tlu“, rekao je Đoković.

Uprkos tome što mu je od 2019. zabranjeno da igra na Mastersu u Indian Wellsu, Miamiju i Kanadi, njegov entuzijazam za tenis nije jenjavao.

„Sasvim suprotno. Entuzijastičan sam kao i uvek, motivisan da se dokažem u ovom sportu, ali i u projektima van terena sa svojom porodicom i fondacijom. Ostati veran sebi i svojim uverenjima je za mene prioritet broj jedan“, zaključio je Đoković.

Izvor: Agencije