Poznati svi učesnici četvrtfinala Lige prvaka

Posljednje karte za nastavak takmičenja večeras čekirali Napoli i madridski Real.

Osimhen postiže svoj drugi večerašnji gol (Reuters)

Italijanski Napoli i španski Real iz Madrida večeras su potvrdili svoj plasman u četvrtfinale Lige europskih nogometnih prvaka i zaključili spisak osam najboljih europskih timova ove sezone.

Napoli je na svome terenu sa 3:0 ispratio Eintracht iz njemačkog Frankfurta, dok su „Kraljevi“ u Madridu sa minimalnih 1:0 pobijedili engleski Liverpool. Oba slavljenika su u večerašnji meč ušli sa značajnom prednošću iz prvih utakmica – Napoli je u Njemačkoj slavio 2:0, a Real u Engleskoj 5:2.

Dvostruki strijelac za italijanski tim bio je Osimhen u 45+2 i 53. minuti, dok je konačni rezultat postavio Zielinski u 64. minuti. O dominaciji Napolija dovoljno govori podatak da je u 89. minuti odnos udaraca u okvir gola bio 8:1 za domaćina.

Jedini predstavnik Španije

Sa druge strane, Realu je pobjedu donio Benzema golom u 79. minuti i tako osigurao da i Španija i dalje ima predstavnika u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Ranije su mjesto među osam najboljih timova izborili: Inter, Milan (Italija), Manchester City, Chelsea (Engleska), Bayern (Njemačka) i Benfica (Portugal).

Žrijeb parova četvrtfinala, kao i polufinala, na rasporedu je 17. marta, a finalna utakmica igrat će se 10. juna na istanbulskom Olimpijskom Ataturk stadionu.

Izvor: Al Jazeera i agencije