Gut-Behrami osvojila mali globus u superveleslalomu

Pet skijašica je prije utrke moglo osvojiti trofej u superveleslalomu, a to je uspjelo Lari Gut-Behrami (31) četvrti put u karijeri – nakon 2014, 2016. i 2021. godine.

Olimpijska prvakinja u superveleslalomu slavila je ispred Federice Brignone i Norvežanke Ragnhild Mowinckel (EPA)

Švicarska skijašica Lara Gut-Behrami osvojila je posljednji superveleslalom sezone i uzela mali globus u toj disciplini nakon utrke u andorskom Soldeu na finalu Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

Olimpijska prvakinja u superveleslalomu slavila je ispred Italijanke Federice Brignone za 22 stotinke i Norvežanke Ragnhild Mowinckel za 47 stotinki, javlja Hina.

Pet skijašica je prije utrke moglo osvojiti trofej u superveleslalomu, a to je uspjelo Gut-Behrami (31) četvrti put u karijeri – nakon 2014, 2016. i 2021. godine.

Start u narodnoj nošnji

Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja je odavno osvojila Veliki kristalni globus, zauzela je 14. mjesto, a Austrijanka Nicole Schmidhofer, svjetska prvakinja u superveleslalomu iz 2017. godine, odradila je u narodnoj nošnji posljednji start svoje karijere u 34. godini.

Posljednju utrku u karijeri Nicole Schmidhofer je vozila u narodnoj nošnji (Reuters)

Behrami je na vrhu super-G poretka sa 413 bodova ispred Brignone (368) i Mowinckel (355), dok u ukupnom poretku vodi Shiffrin s nedostižnih 2.046 bodova ispred Gut Behrami (1.167).

Shiffrin je prije nekoliko dana postavila rekord u ukupnom broju pobjeda u Svjetskom kupu, nakon što je do sada pobijedila ukupno 87 puta.

Odermatt u lovu na rekord

Kasnije je vožena i utrka superveleslaloma u muškoj konkurenciji u kojoj je slavio najbolji skijaš svijeta, Švicarac Marco Odermatt. 

Tom pobjedom, 12. u sezoni, Odermatt se približio bodovnom rekordu koji je, u jednoj sezoni Svjetskog kupa, postavio Austrijanac Hermann Maier.

Marco Odermatt ostvario je 12 pobjeda ove sezone (EPA)

Odermatt je već osigurao veliki kristalni globus, kao i mali u superveleslalomu, drugu godinu zaredom, a sada može ciljati na rekord od 2.000 bodova koji je prije 23 godine postavio Austrijanac Hermann Maier.

Švicarski skijaš ima 1.942 boda i u subotu mora biti barem treći u veleslalomu, posljednjoj disciplini u kojoj nastupa.

Izvor: Agencije