Džajić novi predsjednik Fudbalskog saveza Srbije

Skupština Fudbalskog saveza Srbije broji 85 članova, a sjednici Skupštine u Staroj Pazovi prisustvovalo je 78 delegata koji su glasali za legendu Crvene zvezde.

Džajić je bio jedini kandidat za predsjednika (Tanjug)

Legenda beogradskog kluba Crvene zvezde i srbijanskog nogometa Dragan Džajić izabran je jednoglasno za novog predsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na Skupštini u Staroj Pazovi, prenosi agencija Tanjug.

Džajić je bio jedini kandidat za predsjednika, nakon što se nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Vidić povukao iz utrke za prvog čovjeka krovne kuće nogometa u ovoj zemlji.

Skupština Fudbalskog saveza Srbije broji 85 članova, a sjednici Skupštine u Staroj Pazovi prisustvovalo je 78 delegata. Džajić je dobio podršku svih 78.

Prioritet plasman na EP 2024.

On je nakon izbora kazao kako je prioritet plasman državne reprezentacije na Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

„Počastvovan sam činjenicom da sam dobio priliku da vodim srpski fudbal. Prihvatio sam ovaj izazov jer osećam da znanjem i iskustvom stečenim osvajanjem 36 klupskih trofeja, svetske i evropske titule, mogu da pomognem. Mislim da zajedno možemo da podignemo srpski fudbal na viši nivo”, rekao je Džajić na sjednici Skupštine FSS-a.

„Ima dobrih stvari, verujem da ima i onih koje možemo da uradimo. Reprezentacija je ogledalo Saveza, učinićemo sve da postane redovan učesnik takmičenja. Prioritet je plasman na EP, učinićemo sve da se tamo nađemo. Želimo iskorak srpskog fudbala u celini, izabrao sam tim ljudi, spremnih da donesu boljitak. Grade se novi stadioni, u Zaječaru, Loznici, sa nestrpljenjem očekujemo izgradnju Nacionalnog stadiona. Tražićemo način da klubovima pomognemo u izgradnji terena i dobrih uslova.“

Potom je dodao: “Nemam čarobni štapić, niti obećavam kule i gradove. Daću sve od sebe da učinim srpski fudbal boljim, a ovaj okviran plan ćemo širiti i dorađivati. Potrebna je seda glava, a iskustvo ima prednost. Molim vas da imamo strpljenja, da rešavamo problem po problem. Ne planiram da pravim nikakve radikalne zaokrete.“

Vidićevo objašnjenje

Sjednici nije prisustvovao Vidić koji je jučer povukao svoju kandidaturu za predsjednika FSS-a.

„Pred našim fudbalom su veliki izazovi. Mnogo toga mora i može bolje. Moja ideja je bila i ostala da okupim tim vrhunskih profesionalaca koji su kadri da te izazove reše kvalitetnije nego možda iko u Evropi. Nažalost, na svakom koraku puta ka tome da postanem predsednik FSS-a mi je jasno stavljeno do znanja da nam ta šansa neće biti pružena. Ovim putem želim da vas obavestim da povlačim kandidaturu za predsednika FSS-a“, naveo je Vidić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Funkcija prvog čovjeka FSS-a bila je upražnjena posljednje dvije godine nakon što je ostavku podnio Slaviša Kokeza.

Izvor: Agencije