Prodana trećina ulaznica za Olimpijske igre u Parizu

Od 3,25 miliona ulaznica, gotovo 13 posto prodano je po cijeni od 24 eura, 70 posto po cijeni nižoj od 100 eura i 4,5 posto po cijeni višoj od 200 eura, naveli su organizatori.

Ubrzo nakon pokretanja prve faze prodaje, pojavile su se kritike zbog cijena koje se ponekad smatraju previsokim (Reuters)

Gotovo 3,25 miliona ulaznica prodano je za Olimpijske igre u Parizu nakon prve faze prodaje koja je pokrenuta prije više od mjesec dana, što je čelnik Organizacijskog odbora Igara Tony Estanguet ocijenio kao veliki uspjeh, uprkos kritikama oko cijena ulaznica koje neki smatraju pretjeranima.

Prva faza prodaje provedena je u paketima od najmanje tri ulaznice, a najviše 30, što je gotovo trećina od ukupno 10,5 miliona ulaznica za Olimpijske igre 2024, javlja AFP.

Od 3,25 miliona ulaznica, gotovo 13 posto prodano je po cijeni od 24 eura, 70 posto po cijeni nižoj od 100 eura i 4,5 posto po cijeni višoj od 200 eura, naveli su organizatori. Dvije trećine kupaca su Francuzi, a među kupcima je zastupljeno ukupno 158 zemalja.

Kritike zbog preskupih ulaznica

Ubrzo nakon pokretanja prve faze prodaje, pojavile su se kritike, posebno na društvenim mrežama, zbog cijena koje se ponekad smatraju previsokim za pojedina mjesta, poput ulaznica od 690 eura za večernji program atletike.

Organizatori se pravdaju, podsjećajući da će milion ulaznica po cijeni od 24 eura u konačnici biti ponuđeno javnosti, a pet miliona ulaznica po 50 eura i niže, prenosi Hina.

Druga faza prodaje ulaznica, ovoga puta pojedinačne, kreće od 15. marta novim izvlačenjem, a u prodaju će biti pušteno 1,5 milion ulaznica.

Izvor: Agencije