Kanađanka St-Germain svjetska prvakinja u slalomu

Kanadska skijašica postala je senzacionalna svjetska prvakinja u slalomu na takmičenju u francuskom Meribelu; četverostruka svjetska prvakinja Mikaela Shiffrin osvojila je drugo mjesto.

Kanadska 28-godišnja skijašica Laurence St-Germain postala je senzacionalna svjetska prvakinja (EPA)

Kanadska 28-godišnja skijašica Laurence St-Germain postala je senzacionalna svjetska prvakinja u slalomu na subotnjem takmičenju u francuskom Meribelu.

Kanađanka je bila iznenađenje i prve vožnje u kojoj je sa startnim brojem 18 došla do trećeg mjesta zaostavši za vodećom Mikaelom Shiffrin za 61 stotinku.

St-Germain je odlično skijala i u drugoj vožnji u kojoj joj je šesti rezultat donio naslov svjetske prvakinje u nevjerovatnom raspletu, piše Hina.

Holdener drugoplasirana

Drugoplasirana Švicarka Wendy Holdener je bila na putu prema preuzimanju vodstva, ali je nakon drugog prolaznog vremena pregazila vrata i ostala bez plasmana. Četverostruka svjetska prvakinja u slalomu Mikaela Shiffrin je ušla u drugu vožnju s velikom prednošću, ali ju je do trećeg prolaza izgubila i s tek 29. vremenom druge vožnje na kraju osvojila drugo mjesto sa 57 stotinki zaostatka za pobjednicom.

Bronznu medalju, njenu prvu pojedinačnu na velikim natjecanjima, osvojila je 31-godišnja Njemica Lena Duerr koja je za Kanađankom zaostala za 69 stotinki.

Do današnje utrke u Meribelu Laurence St-Germain nijednom nije bila na pobjedničkom postolju, a najbolji rezultat u utrkama Svjetskog kupa bilo je peto mjesto koje je osvojila na paralelnom slalomu, dok je u klasičnom slalomu bila šesta prije nešto više od dvije godine u Leviju.

Svjetsko prvenstvo završava nedjeljnim slalom za skijaše.

Izvor: Agencije

Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada