Neymar na udaru kritika: Sebična diva, nije ga briga za nogomet

Francuski mediji su objavili kako se Brazilac nakon poraza od Bayerna provodio na turniru u pokeru, a zatim je sa društvom otišao u restoran brze hrane, zbog čega su ga prozvali mnogi.

Kylan Mbappe je, poslije poraza od Bayerna, naglasio da je za 'povratak ekipe u dobru formu važno dobro jesti i spavati' očito aludirajući na Neymarovo ponašanje (EPA)

Brazilska nogometna zvijezda Neymar ponovo se našao na udaru kritika zbog ponašanja nakon poraza Paris Saint-Germaina od Bayerna (0:1) u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, prenosi Hina.

Francuski mediji su objavili kako se Brazilac nakon poraza od Bayerna provodio na turniru u pokeru, a zatim je sa društvom otišao u restoran brze hrane.

Neymar je navodno platio 10.000 eura kako bi u jednom pariškom casinu mogao sudjelovati na turniru u pokeru, prije nego što je kasnije te večeri otišao u McDonalds.

Vijest o Neymarovom „noćnom izletu“ uslijedila je samo nekoliko sati nakon što je Kylan Mbappe, poslije poraza od Bayerna, naglasio kako je za „povratak ekipe u dobru formu važno dobro jesti i spavati“ očito aludirajući na ponašanje saigrača.

Na udaru kritika medija i navijača

Brazilski nogometaš se zbog svog ponašanja, ali i loše forme, našao na udaru kritika medija i navijača.

„Njega jednostavno nije briga za nogomet, on živi da bi uživao, ali to je nečuveno s obzirom na plaću koju ima“, napisao je jedan navijač pariškog kluba.

„Ovo je tako neprofesionalno, ali ima ih još koji ga brane. Neymar je egoistična sebična diva“, dodao je drugi.

Izvor: Agencije