Miroslav Ćiro Blažević sahranjen u zagrebačkoj Aleji velikana

Na posljednjem ispraćaju hrvatskog nogometnog trenera prisustvovale su mnoge poznate osobe iz javnog života, kao i brojni građani.

Ispraćaj je počeo pjesmom 'Otišao je s mirisom jutra', nakon čega se Zlatko Dalić posljednji put oprostio od 'trenera svih trenera' (Pixsell)

Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević sahranjen je u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj, gdje su njegovom posljednjem ispraćaju prisustvovale mnoge poznate osobe iz javnog života, kao i brojni građani.

Uz izloženi Blaževićev lijes izmjenjivale su se počasne straže u kojima su bili njegovi bivši igrači, predstavnici Dinamove šampionske generacije iz 1982. te “vatreni” koji s kojima je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj.

Bili su tu i njegovi kolege treneri, petorica selektora hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, Igor Štimac, Niko Kovač, Ante Čačić i Zlatko Dalić, dužnosnici Hrvatskog nogometnog saveza, kao i poznate osobe iz drugih sfera javnog života s kojima se Ćiro često družio.

Uz Blaževićev lijes bili su izloženi njegovi najveći trofeji, lične nagrade i priznanja, a tamo su bili i dječaci obučeni u dresove svih klubova i reprezentacija koje je Ćiro vodio u bogatoj trenerskoj karijeri, piše Hina.

Blaževića su na posljednji počinak ispratili i predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković te predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Ispraćaj je počeo pjesmom “Otišao je s mirisom jutra”, nakon čega se Zlatko Dalić posljednji put oprostio od “trenera svih trenera”.

‘Drugo poluvrijeme’

“Odlaziš na neko drugo, bolje mjesto igrati drugo poluvrijeme. Ovo prvo, zemaljsko, nažalost, završilo je. Ponosni smo Ćiro što smo bili dio tvog vremena, jer si bio dio svih nas”, kazao je Dalić.

Nakon njegovog govora i molitve okupljeni su se uputili prema mjestu u Aleji velikana, gdje je Miroslav Ćiro Blažević pokopan.

Blažević je preminuo 8. februara u 88. godini nakon duge borbe s teškom bolešću. U dugogodišnjoj trenerskoj karijeri vodio 19 klubova u Švicarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Kini i Iranu, a trenirao je i pet reprezentacija – Švicarsku, Hrvatsku, Iran, BiH i kinesku U-23 vrstu.

Dva velika rezultata obilježila su mu karijeru – Dinamov naslov prvaka bivše države 1982. godine, te bronca hrvatske reprezenta.

Izvor: Agencije