Liga prvaka: Minimalne pobjede Milana i Bayerna

U prvim mečevima osmine finala Lige prvaka, Bavarci su kao gost savladali PSG, dok je Milan ugostio i pobijedio Tottenham.

Slavlje Bayerna nakon, kako se na kraju ispostavilo, pobjedonosnog gola Comana (Reuters)

Nogometaši njemačkog Bayerna iz Minhena i italijanskog AC Milana večeras su upisali minimalne pobjede od 1:0 u prvim utakmicama Lige europskih prvaka, no trijumf Bavaraca ima veću važnost obzirom da je upisan u gostima.

Bayern je gostovao u francuskoj prijestolnici i nakon nešto više od 90 minuta igre savladao domaći PSG. Jedini pogodak djelo je Kingsleyja Comana koji je u 53. minuti iskoristio odličan centaršut rezerviste Alphonsa Davisa i upisao svoj četvrti pogodak u posljednji tri utakmice Bayerna u svim takmičenjima.

Bavarci nisu prošli neokrznuti u „Gradu svjetlosti“ jer je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio francuski internacionalac Benjamin Pavard u drugoj minuti sudijske nadoknade utakmice.

Duga pauza Forestera

U drugoj utakmici večerašnjeg programa elitnog takmičenja europskih klubova, Milan je dočekao engleski Tottenham i ispratio ga rezultatom 1:0.

„Rossoneri“ su već u sedmoj minuti poveli kada je Brahim Diaz savladao gostujućeg golmana Frasera Forestera kojem je, uzgred, ovo prvi meč Lige prvaka od 2013. godine. Forester je prvo odbranio pokušaj Thea Hernandeza, a potom Diaza ali je španski nogometaš ipak poslao odbijenu loptu u mrežu Engleza. Do kraja utakmice nije bilo promjena rezultata.

I sutra navečer su dva prva meča osmine finala, belgijski Club Brugge dočekuje portugalsku Benficu, dok je drugi njemački predstavnik, Borrusia Dortmund, domaćin Chelseaju (Engleska).

Izvor: Al Jazeera i agencije