Mahomesu još jedno priznanje za najkorisnijeg igrača NFL-a

Patrick Mahomes se priključio grupi od samo devet igrača u historiji NFL-a koji su najmanje dva puta dobivali nagradu za MVP-a.

Mahomesu je ovo drugo MVP priznanje, a prvi put je nagradu dobio 2018. (EPA)

Uoči nedjeljnog finala NFL-a, kojeg će njegovi Kansas City Chiefs, igrati protiv Philadelphia Eaglesa quarterback Patrick Mahomes proglašen je za najkorisnijeg (MVP) igrača lige, javlja Reuters.

Mahomesu je ovo drugo MVP priznanje, a prvi put je nagradu dobio 2018. Mahomes će u nedjelju imati priliku po drugi put u karijeri osvojiti i Super Bowl. Prvi put mu je to uspjelo 2020. godine kada su Chiefsi na Hard Rock stadionu u Miamiju pobijedili San Francisco 49erse. Mahomes je tada bio proglašen i za najkorisnijeg igrača finala.

„Želim zahvaliti Bogu što mi je dao ovu platformu i stavio toliko nevjerojatnih ljudi oko mene da podrže ovaj san koji imam otkad sam bio mali“, rekao je Mahomes u video-obraćanju okupljenima na svečanosti proglašenja najboljih u Phoenixu.

Daleko ispred konkurencije

„Najviše od svega želim se zahvaliti mojim saigračima. Nikada ne bih stajao ovdje bez svih njih. Svaki dan, dajući sve što imamo, zajedno idemo prema krajnjem cilju, Super Bowlu. Nastavimo ostvarivati taj san i ovog vikenda“, dodao je Mahomes koji je pobijedio sa 490 bodova ispred quarterbacka Eaglesa, Jalena Hurtsa koji je dobio 193 boda.

Mahomes se tako priključio grupi od samo devet igrača u historiji NFL-a koji su najmanje dva puta dobivali nagradu za MVP-a. Prije njega to su uspjeli Jim Brown, Johnny Unitas, Joe Montana, Steve Young, Brett Favre, Kurt Warner, Peyton Manning, Tom Brady i Aaron Rodgers.

Nagradu za trenera godine dobio je Brian Daboll (New York Giants), najbolji ofanzivni igrač godine je Justin Jefferson (wide receiver, Minnesota Vikings), a najbolji obrambeni igrač je Nick Bosa (defensive end, San Francisco 49ers).

Izvor: Agencije